« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
COOL

Fantastične stvari koje ljudsko tijelo može napraviti

Vaše tijelo može predvidjeti budućnost, odvesti vas u prošlost i, pod određenim okolnostima, imati nadljudske sposobnosti

Alergija će vam javiti da proljeće stiže
Alergija će vam javiti da proljeće stiže (Arhiva)

Što sve može ljudsko tijelo? Nevjerojatne stvari na koje rijetko obraćamo pažnju i obično gledamo na njih kao na nešto normalno, a zapravo se radi o čudesnim postignućima koje ovaj savršeni biološki stroj može.

Primjerice, znate da bolni zglobovi predviđaju promjenu vremena, jer prije toga pada tlak, pa živci u zglobovima registriraju lagani porast pritiska tekućine u zglobovima što uzrokuje bol. Jednako tako, osobe koje pate od migrena mogu predvidjeti ekstremne promjene temperatura jer nastaje kemijski disbalans u mozgu.

No, oči vam, recimo, odaju da ste pothlađeni i da se hitno trebate utopliti. Naravno, svi se tresemo kad nam je hladno, no ako primjetite da vam je vidno polje suženo, to je zato što je tijelo stisnulo krvne žile zbog hipotermije, pa pod hitno nabacite još neku odjeću ili uđite u neki grijani prostor. 

Uz to, po očima se može vidjeti kad vas nešto usrećuje ili ste zaljubljeni, jer vam se u tim trenucima zjenice šire. A ako vam već za ružnog i hladnog vremena oči počnu suziti, to znači da dolazi proljeće i vaše oči već predviđaju alergiju koja će vas napasti, jer broj čestica peluda raste prije nego što dođe pravo vrijeme za oprašivanje. 

Nevjerojatno istraživanje na tri sveučilišta dokazalo je da naše srce može predvidjeti budućnost, no na žalost još uvijek ne razumiju mehanizam kako se to događa. Ispitanicima su pokazivali različite fotografije i bilježili reakcije, a rezultati su ih zapanjili - srce je počinjalo ubrzano kucati i deset sekundi prije nego što su im pokazali uznemirujuću fotografiju!

Fantastični procesi odvijaju se u tijelu i kad se počinjemo uzbuđivati, pa iako mislimo da je sve u mozgu, vagina se može uzbuditi prije njega, navlažiti se i biti spremna za seksualni odnos prije nego što žena shvati da je uzbuđena.

Za kraj, svi smo čuli priče o nevjerojatnoj fizičkoj snazi koja se kod nekih ljudi pojavi u trenucima totalnog uzbuđenja pa dižu automobile i skaču preko visokih ograda. Kad nam tijelo preplavi adrenalin u ogromnim količinama, ono potpuno gasi probavni sustav kako bi apsolutno svi mišići bili na raspolaganju.

17.02.2014. 13:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh