« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
KONCERTI

Online koncert u HGZ

Online koncert Komornog ansambla sadašnjih I bivših hrvatskih članica European Union Youth Orchestra održat će se u nedjelju, 23. kolovoza, u Koncetnoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda HGZ

Donatorski koncert za HGZ
Donatorski koncert za HGZ (Arhiva)
Više o

koncert

,

HGZ

Gledatelji diljem svijeta moći će pratiti koncert na https://www.euyo.eu/, priopćile su u četvrtak Zebra komunikacije.

Koncert je posvećen HGZ-u i potpora je donatorskoj kampanji za sanaciju posljedica potresa koji je u velikoj mjeri oštetio zgradu HGZ-a u Gundulićevoj, jednu od najstarijih i najvažnijih kulturnih institucija u Hrvatskoj.

Više detalja o kampanji može se pronaći na https://www.hgz.hr/donacije/.

Ansambl, koji će preuzeti ulogu orkestra kao kulturnog ambasadora Europske unije (EU), čine Barbara Udovčić, violina, Hiwote Tadesse, viola i Tonka Javorović, violončelo. Na programu bit će gudački trio Franza Schuberta u B-duru, Serenada u C-duru Ernöa Dohnányia te gudački trio nedavno umrloga poljskog skladatelja Krzysztofa Pendereckog.

European Union Youth Orchestra (EUYO) osnovan je 1976. i uspješno djeluje s jasnom misijom okupljanja najtalentiranijih mladih glazbenika iz svih država članica EU-a.

Riječ je o orkestru koji pokreće zajednički osjećaj europske baštine, inovativnost i stalna potraga za izvrsnošću.

Nedjeljni zagrebački koncert dio je European Music Gallery Festivala 2020. - serije od 24 koncerata u 19 zemalja diljem Europe, u kojima sudjeluje 282 glazbenika iz svih 27 zemalja EU-a i Velike Britanije.

Svi koncerti slijede odgovarajuće zdravstvene mjere koje su na snazi kako bi se glazbenicima i publici omogućilo sudjelovanje na izvedbama uživo uz primjerenu socijalnu distancu ili online.

21.08.2020. 11:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh