« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Olujna bura zatvorila dionicu Sv. Rok - Maslenica

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje, a na put ne treba kretati bez zimske opreme

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Branislav Grgurović/Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

bura

,

stanje na cestama

,

zimska oprema

,

skliski kolnici

Zbog olujne bure za sav je promet zatvorena dionica autoceste A 1 Sveti Rok-Maslenica, a dionice državnih cesta D 8 Karlobag-Sveta Marija Magdalena i D 25 Gospić-Karlobag otvorene su samo za osobna vozila, javio je Hrvatski autoklub.

Paškim i Krčkim mostom zabrana je za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), a na Jadranskoj magistrali (D 8) od Bakra do Karlobaga i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Podravskoj magistrali (D 2) vozi se naizmjenično jednim trakom, kod Našica, zbog prepriječenog teretnog vozila. Vozače molimo za strpljenje.

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje, zbog snijega u Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Dalmatinskom zaleđu, a moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Upozorava se vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na više cesta u Gorskom kotaru i Lici, u zaleđu Novog Vinodolskog i općinama ispod Učke te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Ne plove trajekti na linijama: Prizna-Žigljen prema otoku Pagu i Valbiska-Lopar (Krk-Rab), te katamarani: iz Rijeke prema Lošinju i Rabu. (hina/metro-portal)

12.02.2010. 20:08:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh