« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
STANJE NA CESTAMA

Olujna bura stvara poteškoće u prometu

Zbog olujnih udara bure zatvorena je autocesta A1 između čvorova Posedarje i Gornja Ploča, a na A6 i A7 smiju prometovati samo osobna vozila

Fotografija vijesti
Više o

bura

,

prometne gužve

,

HAK

,

stanje na cestama

Zbog olujne bure za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Posedarje i Gornja Ploča, te državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački. Obilazak je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca, javlja HAK.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera, otvorena je samo za osobna vozila, kao i Jadranska magistrala (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, a od Bakra do Senja mogu voziti osobna vozila i autobusi.

Na Paškom mostu te dionici autoceste A7 Sveti Kuzam-Orehovica zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim terenim prostorom (II. skupina).

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj u zoni čvora Zaprešić zatvoreni su zaustavni i vozni trak. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba zatvoren je priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale.

Za sav promet zbog radova su zatvorene državne ceste:
- D1 između Velikog Trgovišća i Luke, te kroz Lučko,
- D34 obilaznica grada Valpova,
- D34 Slatina-Čađavica-Donji Miholjac,
- D22 Novi Marof-Sudovec,
- D59 Bribirske Mostine-Krković i
- D523 Križišće-most Krk (obilazak preko Šmrike).

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D38 Pleternica-Vesela,
- ŽC3124 Vidrenjak-Velika Ludina-Popovača-Kutina-Novska,
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta),
- Podravska magistrala (D2) od Markovca Našičkog do Osijeka (obilazak je preko Đakova ili Donjeg Miholjca) i
- D29 Marija Bistrica-Soblinec.

Naizmjence se vozi:
- D29 između Marije Bistrice i Kašine od 7 do 17 sati,
- D50 između čvora Sveti Rok i Gračaca,
- na D33 u Kninu,
- Jadranskom magistralom (D8) zbog radova (na izgradnji međunarodnog graničnog prijelaza) u Kleku i na dionici od Ćilipa do GP Karasovići,
- D522 Udbina-Gornja Ploča (zbog oštećenja kolnika).

Od 8 do 18 sati, zbog razminiranja, bit će povremeno zatvarana dionica državne ceste Babindub - zračna luka Zemunik (D422). Vozila se propuštaju po 15 minuta svakog punog sata.

Do 16. svibnja, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati Sljemenska cesta bit će zatvorena za sav promet na dijelu od Ulice Bliznec do skretanja prema HPD Željezničar, osim subote i nedjelje.
14.05.2012. 07:47:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh