« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Oliver oduševio Carnegie Hall

U najpoznatijoj dvorani na Velikoj jabuci i mnogo šire

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Karmen Mrkić, CROPIX)
Više o

Oliver Dragojević

,

Oliver u Carnegie Hallu

Oliver Dragojević, jedan od najpriznatijih hrvatskih glazbenika, u četvrtak je svojim vrhunskim nastupom u newyorškom Carnegie Hallu, najpoznatijoj koncertnoj dvorani u SAD-u, oduševio više od 2.500 posjetitelja.

"Ovo je velika promidžba za Hrvatsku, u najboljoj dvorani u Americi", rekao je Dragojević na početku koncerta, koji mu je po njegovim riječima donio "ostvarenje dječačkog sna".

Od početnih 'Galeb i ja' i 'Magdalene', do završne pjesme 'Vjeruj u ljubav', Dragojevićevu je kombinaciju starijih i novijih hitova, nekih u jazz obradama, te nekoliko pop-klasika na engleskom, poput 'Yesterdaya' Beatlesa, pratio pljesak publike na početku i na kraju svake izvedbe, uz ovacije na kraju koncerta.

Dvorana koja prima 2.800 posjetitelja, bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta po cijenama od 75 do 500 dolara, a po riječima organizatora Daniele i Andreja Urema, voditelja Zaklade Doors, ostalo je neprodano 50-ak ulaznica.

Glavninu posjetitelja činili su iseljeni Hrvati i njihovi potomci koji žive i rade u New Yorku i obližnjem New Jerseyu, ali bilo je i Hrvata koji su na koncert doputovali iz Washingtona, Chicaga, Los Angelesa i drugih američkih gradova. U publici je bilo i iseljenika iz drugih zemalja s prostora bivše Jugoslavije, kao i manji broj Amerikanaca, većinom na neki način povezanih s Hrvatima.

Iz Hrvatske je na koncert doputovalo oko 200 ljudi. Zaklada Doors, nakon uspjeha u Carnegie Hallu, planira još dva Oliverova koncerta u SAD-u i dva u Kanadi.

U nastupu pripremanom godinu i pol dana, Olivera su pratili poznati američki jazz glazbenici, klavijaturist Jason Linder i bubnjar Antonio Sanchez. Uz njih su nastupili i vrhunski hrvatski instrumentalisti Dražen Bogdanović, Ante Gelo, Boris Popov i Robet Vrbančić, te gudački orkestar iz Julliard Schoool, Curtis instituta i Manhattan muzičkog fakulteta. Dirigent je bio Alan Bjelinski. (hina/metro-portal)

10.10.2008. 14:37:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh