« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NEMA SREĆE

Olić više nije član udarne 11-orice Bayernove momčadi

Morao je hrvatski nogometaš napraviti mjesto Francku Riberyju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ivica Olić

,

Bayern

Prvu zvijezdu i najskupljeg nogometaša u svlačionici nizozemski trener Louis van Gaal prvi će put od listopada prošle godine od prve minute na travnjak izvesti u srijedu u minhenskom dvoboju četvrtfinala Njemačkog kupa protiv drugoligaša Greuther Fürtha.

Od četvorice dosad standardnih ofenzivnih prvotimaca (Robben, Müller, Olić i Gomez), Van Gaal se odlučio iz prve 11-orice maknuti 30-godišnjeg Hrvata. Olić će tako morati čekati pad forme, umor ili ozljedu nekog od konkurenata.

"Ako moram iz momčadi, prihvatit ću trenerovu odluku, iako zbog nje neću biti sretan", izjavio je Olić za minhenski Abendzeitung.

U sve je četiri utakmice proljetnog dijela Bundeslige Olić bio mijenjan u drugom poluvremenu, od čega ga je Francuz mijenjao u tri posljednja dvoboja. Prošle subote kod Wolfsburga (3-1 pobjeda Bavaraca) Ribery je umjesto Hrvata ušao već na početku drugog poluvremena.

"To mi je trener najavio već uoči početka utakmice", priznao je Olić.

"Unatoč pobjedničkoj seriji kluba, koja je startala i neprekinuto traje s njegovim ulaskom u momčad, unatoč vrlo stabilnim igrama, Olić seli na klupu. Hrvat je timski igrač, nije egoist. Takve tipove Van Gaal voli najviše", piše Abendzeitung.

Bayern će u nastavku sezone imati gust raspored u prvenstvu, kupu i Ligi prvaka. Minuta za Olića sigurno će biti. (totalsport)

09.02.2010. 15:51:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh