Ojačajte svoj imunitet pomoću gljiva
Gljive sadrže mnoge hranjive tvari koje jačaju naš imunitet - vitamin D, antioksidanse, aminokiseline...
Gljive su vrlo korisne za imunološki sustav jer su pune vitalnih hranjivih tvari.
Osim toga, gljive sadrže vitamin D, antioksidanse (selen) i aminokiseline. Selen štiti tjelesne stanice od štetnih utjecaja koje mogu uzrokovati bolesti srca i tumore. Gljive su među najbogatijim izvorima selena koje ćete naći.
>> Japanske gljive protiv raka
Gljive opskrbljuju i s ostalim hranjivim tvarima kao što su riboflavin, niacin i vitamin B5. Ove hranjive tvari pomažu u stvaranju hormona i igraju veliku ulogu u živčanom sustavu. Bakar i kalij su dva minerala nađena u gljivama. Bakar stvara crvene krvne stanice, pomaže održati kosti čvrstima i živce zdravima. Kalij održava ravnotežu minerala i tekućina, a ta ravnoteža kontrolira krvni tlak.
>> Dobra i loša hrana za vaše zdravlje
Gljive jedine sadrže prirodni vitamin D. Uzimanje veće količine vitamina D štiti od pojave raka gušterače, dojke i debelog crijeva. Vitamin D isto tako pomaže smanjiti rizik od kroničnih bolesti: bolseti srca, dijabetesa, te multiplaskleroze.
Novi komentar