« Zagreb
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
ZBRKA

Odvoz otpada pojeftinjuje

U račun za odvoz miješanog komunalnog otpada uz fiksni ulazi i varijabilni dio, koji će se računati umnoškom broja mjesečnih odvoza, litraže kante i iznosom od 12 lipa po litri spremnika

Možda će biti redovito...
Možda će biti redovito... (Arhiva)
Više o

odvoz smeća

,

cijena

Cijena fiksnog dijela odvoza otpada u Zagrebu bi se od 1. travnja trebala smanjiti sa 68,57 kuna na 48 kuna, doznaje se u ponedjeljak u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Riječ je o prijedlogu novog fiksnog dijela cijene odvoza miješanog komunalnog otpada u Zagrebu, na koji Zagrepčani mogu dati primjedbe do 19. veljače. Time se ostvaruje najava zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će se fiksni dio računa odvoza, otpada koji će stupiti na snagu 1. veljače, od 1. travnja smanjiti. Tako će Zagrepčanima od 1. veljače doći računi sa fiksnim dijelom od 68,57 kuna, a od 1. travnja će se taj iznos smanjiti i iznosti će 48 kuna.

U račun za odvoz miješanog komunalnog otpada uz fiksni ulazi i varijabilni dio, koji će se računati umnoškom broja mjesečnih odvoza, litraže kante i iznosom od 12 lipa po litri spremnika.

Ugovorna kazna koja je sastavni dio cijene smanjuje se, kako je rečeno Hini, s 800 na 500 kuna.

U Gradskoj upravi ističu da će pravnim osobama, koje se dodatno dijele u sedam potkategorija, cijena ostati ista i određena je u rasponu od 85,71 do 205,71 (s PDV-om) kuna, ovisno o potkategoriji, odnosno djelatnosti koju obavljaju.

22.01.2020. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh