« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
21. PO REDU

Održan tradicionalni koncert Božić u Ciboni

Na koncertu su tradicionalne božićne pjesme izvodili poznati estradni umjetnici te oko dvije tisuće članova zborova zagrebačkih župa

(Biljana Gaurina/Cropix)
Više o

Božić u Ciboni

Tradicionalni, 21. koncert "Božić u Ciboni" održan je večeras u zagrebačkom Košarkaškom centru "Dražen Petrović", a sav prihod s koncerta namijenjen je obnovi zagrebačke katedrale.

Na koncertu su tradicionalne božićne pjesme izvodili poznati estradni umjetnici, među njima su bili Gazde, Klapa Nostalgija, Kvartet Gubec, Los Caballeros, Šokci za pet, Maja Blagdan, Tomislav Brajša, Ivo Gamulin Gianni, Jaques Houdek, Tereza Kesovija te oko dvije tisuće članova zborova zagrebačkih župa, uz pratnju Revijskog orkestra HRT-a.

Zahvaljujući svima koji su sudjelovali u ovoj tradicionalnoj manifestaciji, koju je 1989. pokrenuo ondašnji zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić, njegov nasljednik kardinal Josip Bozanić rekao je da je večerašnja priredba znak prekrasnih božićnih običaja među Hrvatima i njihovim obiteljima.

U kratkom pozdravu nazočnima te gledateljima i slušateljima HRT-a kardinal Bozanić je zaželio da najveći kršćanski blagdan bude blagoslovljen i na radost svima, a da tradicionalni koncert "Božić u Ciboni" ubuduće bude posvećen hrvatskim obiteljima.

Organizatori koncerta su HRT, Zagrebačka nadbiskupija, Glas koncila, Grad Zagreb i KK Cibona. (hina/metro-portal)

26.12.2009. 23:39:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh