« Život
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
BELGIJA

Održan prvi izbor za Miss beskućnica

Kontroverze su jasne - šokantno i degradirajuće, no organizatori tvrde da se radi o prilici za 'novi početak'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Miss beskućnica

Žena od 58 godina pobijedila je u subotu navečer u Belgiji na prvom natjecanju za Miss beskućnica, organiziranom kako bi se javnost suočila s problemima ljudi bez krova nad glavom no došlo je do svojevrsne polemike.

Pobjednica natjecanja je Therese Van Belle iz Schaerbeeka, javlja agencija Belga. Osvojila je godinu dana besplatnog smještaja u kući za iznajmljivanje. Poput devet konkurentica iz finala, pružit će joj se pomoć u pokušaju dobivanja stalnog zaposlenja.

"Kandidatkinje moraju imati izraženu želju da napuste uličarenje i angažiraju se u razvijanju društvenog života", objašnjavaju organizatori na internetskoj stranici.

No, inicijativu je kritiziralo nekoliko organizacija za pomoć beskućnicima koji u njoj vide deplasiranu marketinšku inicijativu i pomanjkanje poštovanja spram ljudskog dostojanstva.

"Želimo tim izborom upozoriti na problematiku beskućnika. Oni na taj način dobivaju priliku za novi početak", kazala je jedna od organizatorica natjecanja Aline Duportail. (hina/metro-portal)

11.10.2009. 13:30:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh