« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
HUMANITARNA ŠETNJA

Održan mimohod 'Hrvatski navijači Vukovaru'

Oko tisuću navijača pod budnim policije, prošetalo je Vukovarom i, uz pokoju neprimjerenu parolu, odalo počast gradu heroju.

(Damir Glibušić, CROPIX)
Više o

navijači

,

Vukovar

,

mimohod

,

Hrvatski navijači Vukovaru

Mimohodom od središnjeg vukovarskog Trga Republike Hrvatske do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, ujedinjeni hrvatski navijači danas su, bez obilježja nogometnih klubova, u humanitarnoj akciji 'Hrvatski navijači Vukovaru' odali počast Vukovaru. Na mimohodu je prema policijskim procjenama sudjelovalo nešto manje od tisuću navijača.

Humanitarnu akciju 'Hrvatski navijači Vukovaru', koju je organizirala Koordinacija hrvatskih navijačkih udruga", započela je 10. travnja i traje do 13. lipnja i blagdana sv. Ante - zaštitnika siromašnih, kada će novac prikupljen od prodaje majica sa sloganom 'Hrvatski navijači Vukovaru', kao i novac doniran na posebni žiro-račun, biti predan vukovarskoj Udruzi sv. Vinka Paulinskog.

Skup navijača i zatim mimohod gradskim ulicama u dva je navrata narušio dio navijača izvikujući neprimjerene parole protiv Srba, no najveći dio puta protekao je dostojanstveno, uz pjevanje hrvatskih navijačkih i domoljubnih pjesama.

"Prošle godine okupili smo se u Vukovaru nakon incidenta u Učeničkom domu kako bi pokazali da Vukovar nije sam, da cijela Hrvatska, njezini obični, mali ljudi još uvijek žive za Vukovar. Ove godine ponovno mimohodom poručujemo Vukovaru da nije sam", izjavio je jedan od članova Koordinacije hrvatskih navijačkih udruga.

Ujedinjeni hrvatski navijači kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju položili su vijenac i prisustvovali zajedničkoj molitvi, nakon čega su se organizirano uputili u Zagreb na utakmicu Hrvatska-Ukrajina.

Izvor: Hina

06.06.2009. 17:07:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh