« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BAJONE

Odluka o izručenju Bojana Gudurića još nije donesena

Samo ministar pravosuđa BiH može donijeti odluku o izručenju Gudurića Hrvatskoj, a to se još nije dogodilo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Interpol)
Više o

izručenje

,

Bojan Gudurić

,

Jusuf Halilagić

,

Manuela Hodžić

Odluka o izručenju Bojana Gudurića Hrvatskoj još nije donesena jer je može donijeti samo ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine a ne sud, izjavio je u četvrtak poslije podne Hini tajnik ministarstva pravosuđa BiH Jusuf Halilagić.

"Ministar će donijeti odluku kada nam o tome bude dostavljena odgovarajuća dokumentacija a to se još nije dogodilo", kazao je Halilagić opovrgnuvši tako tvrdnje nekih medija po kojemu je već odlučeno o Gudurićevu izručenju hrvatskom pravosuđu.

Glasnogovorica suda BiH Manuela Hodžić objasnila je Hini kako je ovaj sud tek utvrdio postojanje osnova za Gudurićevo izručenje.

"Sud je utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Hrvatskoj i odgovarajući spis o tome upućen je ministarstvu pravosuđa BiH", kazala je Hodžić.

Bojan Gudurić zvani Bajone nakon šesnaest mjeseci skrivanja početkom veljače predao se policiji u Banjoj Luci. Od tada se nalazi u ekstradicijskom pritvoru Suda BiH u Sarajevu.

Glasnogovornica Suda BiH Manuela Hodžić objasnila je kako Gudurić ondje može ostati koliko god to bude potrebno do trenutka izručenja ali da se, s obzirom na okolnosti, očekuje da će cijeli postupak biti uskoro završen. (hina/metro-portal)

18.02.2010. 14:25:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh