« Film
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
COOL

Odlični filmovi na Tuškancu

Pripremilo se pravu kulturnu poslasticu u kojoj će moći uživati sve generacije, kao i istinski poklonici 'magije' koju donose posebna djela glazbene i sedme umjetnosti.

Sjajni filmovi
Sjajni filmovi (Arhiva)
Više o

filmovi

,

Ljetno kino Tuškanac

Ljetna pozornica Kina Tuškanac u tri večeri posvećene filmu i filmskoj glazbi ugošćuje Kino Europa, koje je za građane Zagreba pripremilo pravu kulturnu poslasticu u kojoj će moći uživati sve generacije, kao i istinski poklonici 'magije' koju donose posebna djela glazbene i sedme umjetnosti.

Trolist filmsko-glazbenog programa u zagrebačkom kinu pod zvijezdama 12. lipnja s početkom u 21 sat otvara projekcija filmskog klasika 'Ljubav i moda' s Bebom Lončar u naslovnoj ulozi, koji će se, nakon restauracije, prvi put javno prikazati onakav kakav je i snimljen. Kjučan film jedne generacije odlikuju pršteće boje i izvanredna glazba, a vodeći glazbenici u novorestauriranoj kopiji od ovog su svevremenskog filmskog ostvarenja stvorili i izvanfilmsko iskustvo. Uz Ivu Robića i Lolu Novaković, prvi put na filmu pojavljuje se i Gabi Novak, a Ljubav ili šala i Devojko mala samo su neki od ključnih songova koji rese ovu muzičku komediju koja se pamti (i pjevuši) danima nakon gledanja.

Druga večer, subota 13. lipnja, rezervirana je za spektakularni koncert, na kojem će Zagrebački solisti izvoditi perjanice filmske glazbe Dalibora Grubačevića, čije autorske skladbe izvučene iz izvornog okvira ponajviše podsjećaju na velike holivudske partiture. Besprijekornog osjećaja za ritam i emociju, Grubačević će sa Zagrebačkim solistima predstaviti 'najbolje od najboljeg' iz svoje bogate karijere, uz evociranje filmskih slika čak i onda ako neke od filmova za koje je skladao glazbu publika nije dosad gledala. Ovaj jedinstveni koncert upotpunit će i gostovanje Simply Brass kvinteta, čime će Grubačevićeva filmska glazba dobiti dodatni kolorit.

Kao šlag na torti, posljednju večer 29. lipnja slijedi 'San filmske noći' u 'režiji' glazbene dive Gabi Novak, koja je od - od oslikavanja pozadina u svjetski priznatim klasicima Zagreb filma, preko metafizičkog glasa u H-8..., glumačke pojave u Ljubav i moda pa sve do u Berlinu nagrađenih Šavova, filmove u kojima se pojavljivala uzdizala do razine remek-djela. Prvi put u svojoj karijeri, ova neponovljiva glazbena osobnost, dama svjetskoga glasa, u iskrenom će razgovoru, uokvirenom izabranim filmskim insertima i vokalnim izvedbama brojnih filmskih songova vlastitog Original Soundtracka, evocirati svoju, našu, ali i svjetsku filmsku povijest i estetiku. U bajkovitoj atmosferi Ljetnog kina Tuškanac za klavirom će joj se, pred zagrebačkom publikom, pridružiti i sin Matija Dedić.

Ulaz na sve tri večeri ovog ekskluzivnog događanja je slobodan, a besplatne se ulaznice, čiji je broj zbog posebno propisanih mjera za organizaciju kulturnih manifestacija ograničen, mogu preuzeti od 8. lipnja putem sustava ulaznice.hr, kao i na ulazu u Ljetno kino Tuškanac na same večeri održavanja od 19 sati.

03.06.2020. 18:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh