« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
KRATAK ROK

Odgođeno ustoličenje srpskoga pravoslavnog patrijarha

Svečano ustoličenje poglavara Srpske pravoslavne crkve Irineja, prvotno planirano za 25. travnja, odgođeno je za jesen, objavila je informativna služba SPC-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (B92)
Više o

Srbija

,

patrijarh Irinej

,

odgoda ustoličenja

Ustoličenje je odgođeno odlukom Svetog arhijerejskog sinoda SPC-a, pri čemu novi nadnevak održavanja svečanosti još nije određen, a javnost će, kako se navodi, o tome biti pravodobno obaviještena.

"Razlog odgode je kratkoća raspoloživa vremena za primjerenu organizacijsku i logističku pripremu toga važnog duhovnog događaja te potreba da se visoki gosti, domaći i iz svijeta, mogu odazvati, a ne da, zbog kratka roka, to ne mogu učiniti", stoji u objašnjenju.

Novoizabrani poglavar SPC-a, episkop niški Irinej, 23. siječnja je u Beogradu ustoličen za patrijarha, zamijenivši na tom mjestu, kao 45. poglavar SPC-a, patrijarha Pavla koji je preminuo u studenom 2009.

Dan nakon njegova izbora u Beogradu je održano službeno ustoličenje kako bi patrijarh Irinej mogao preuzeo dužnost, a svečanost ustoličenja trebala bi biti održana u samostanu Pećke patrijaršije na Kosovu. (hina/metro-portal)

01.03.2010. 19:25:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh