« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
TRAŽI SE ČUDO

Odgođeno proglašenje Ivana Pavla II. svecem

Vatikansko povjerenstvo navodno je odbacilo slučaj francuske opatice koja je izliječena od Parkinsonove bolesti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Vatikan

,

Papa Ivan Pavao II.

,

čudo

,

kanonizacija

Proces proglašenja Ivana Pavla II svecem usporila je ocjena vatikanskog liječničkog povjerenstva da ne prizna navodno čudo koje se pripisuje pokojnom Papi, izvijestio je rimski list La Repubblica u četvrtak.

Ivan Pavao II, koji je umro 2005., kandidat je za beatifikaciju, posljednji korak prije kanonizacije, odnosno proglašenja svecem od strane katoličke crkve.

No prije beatifikacije i proglašenja "blaženim" od Pape vatikanska tijela koja vode te procese moraju dobiti dokaz da se čudo dogodilo posredovanjem kandidata.

Po listu La Repubblica vatikansko povjerenstvo je odbacilo slučaj francuske opatice koja je izliječena od Parkinsonove bolesti nakon što se njemu molila da zatraži Božju pomoć.

Povjerenstvo je utvrdilo da nije posve sigurno da je redovnica bolovala od te bolesti te da su poznati slučajevi da su se pacijenti oboljeli od nekih oblika te bolesti, degenerativnog poremećaja nervnog sustava koji je pogodio i samog Ivana Pavla, u potpunosti oporavili, piše La Repubblica.

Povjerenstvo će sada ispitati neko drugo od 271 mogućeg čuda koja se pripisuju Ivana Pavlu II, piše list. (hina/metro-portal)

05.03.2010. 00:44:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh