« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
ZAJEDNIČKA SJEDNICA

Odbori jednoglasno podržali potvrđivanje sporazuma o arbitraži

SDP-ovi članovi odbora zadovoljili su se potvrdama iz Bruxellesa koje jamče nezavisne i kompetentne arbitre

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Neven Mimica

,

arbitražni sporazum

,

Odbor za europske integracije

,

Nacionalni odbor za praćenje pregovora Hrvatske i EU

Odbor za europske integracije i Nacionalni odbor za praćenje pregovora Hrvatske i EU jednoglasno su podržali prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma o arbitraži izmedu Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije na zajedničkoj sjednici održanoj poslijepodne u Hrvatskom saboru.

"Odbor za europske integracije i Nacionalni odbor danas su nakon rasprave predložili Hrvatskom saboru prihvaćanje zakona o potvrđivanju sporazuma o arbitraži sa Slovenijom. Oba odbora su jednoglasno podržala ratifikaciju tog sporazuma", rekao je u izjavi za novinare nakon sjednice predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica.

Jedina točka dnevnog reda ove zajedničke sjednice dvaju odbora bila je potvrđivanje sporazuma o arbitraži sa Slovenijom.

U ranijim raspravama predstavnicima SDP-a posebice je problematično bilo pitanje načina izbora arbitražnih sudaca, odnosno kriteriji za izbor sudaca, rekao je Mimica.

Na inicijativu SDP-a, predsjednik stranke Zoran Milanović obavio je razgovore s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom u kojima su razjašnjeni kriteriji.

"Dobili smo uvjeravanja Europske komisije da će kriteriji za izbor arbitara biti kompetentnost, neovisnost i nepristranost. To je ono što smo i željeli, što smo držali da je trebalo već biti upisano i u samom sporazumu. Na temelju takvih iskaza koje smo u Bruxellesu dobili, Klub SDP-a je odlučio biti za potvrđivanje ovog sporazuma", kazao je Mimica. (hina/metro-portal)

19.11.2009. 18:55:29
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    toni
    08.12.2009. 11:01
    molim vas
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh