« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
PRVO PA MUŠKO

Ministar Popijač smatra da je nužno osmisliti novi gospodarski put

Puno je naslijeđenih problema koji čekaju rješenje, ali ne zato što netko nije radio, nego zato što dosta toga ima, poručio je Popijač

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Đuro Popijač

,

hrvatsko gospodarstvo

Novi ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač večeras je, nakon imenovanja na novu dužnost, izjavio da je premijerki Kosor predložio platformu rada Ministarstva, koju je ona prihvatila.

Popijač je izrazio uvjerenje da će, zajedno s potpredsjednikom Vlade za gospodarstvo, uskoro doći s konkretnim rješenjima za dugoročne i kratkoročne probleme.

"Puno je naslijeđenih problema koji čekaju rješenje, ali ne zato što netko nije radio, nego zato što dosta toga ima. Ključno je i najvažnije s kolegama osmisliti novi gospodarski put i model", rekao je večeras Popijač, najavivši da će biti nužni i bolni koraci, posebno u brodogradnji.

"Sve što sam dosad radio, radio sam uspješno, vrlo mjerljivo i vrlo dokazivo i vjerujem da ću barem dio te uspješnosti uspjeti prenijeti na ovaj novi posao. Velika je čast biti ministar hrvatske Vlade, ali to smatram profesionalnim izazovom", istaknuo je Popijač.

Popijača čeka i imenovanje troje državnih tajnika svog ministarstva, a po riječima premijerke Jadranke Kosor, o tome se trenutno vode razgovori. (hina/metro-portal)

19.11.2009. 19:59:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh