« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SAGA SE NASTAVLJA

Odbor za Ustav odgodio glasovanje o referendumu

VIDEO - HDZ-ovi članovi Odbora kažu da nema potrebe za referendumom jer je prijedlog izmjena ZOR-a povučen, a oporba se ne slaže

referendum zor odbor ustav
referendum zor odbor ustav (Bernard Čović/Cropix/Infopunkt)
Više o

Vladimir Šeks

,

Vesna Pusić

,

ZOR

,

Zakon o radu

,

Odbor za Ustav

,

izmjene ZOR-a

,

novčanica

Saborski Odbor za Ustav je na prijedlog HDZ-a do daljnjeg odgodio donošenje odluke o raspisivanju referenduma o izmjenama o Zakonu o radu. Članovi odbora iz redova HDZ-a su ocijenili da su se u današnjoj raspravi pojavila "neka sporna pitanja ustavno-pravne naravi". Na odboru je bilo 12 od ukupno 13 članova Odbora, i to po šest članova iz vladajuće većine i oporbe.

Odbor je prije toga zaključio da su sindikati prikupili 717.149 potpisa, odnosno 15,95 posto, čime su formalno ostvarili pretpostavku za raspisivanje referenduma na zahtjev više od 10 posto birača.

HDZ-ovi članovi Odbora su nakon toga tumačili da je potreba raspisivanja referenduma prestala nakon što je Vlada iz saborske procedure povukla prijedlog izmjena ZOR-a, koji je bio neposredan povod prikupljanju potpisa. Oporba je tvrdila da povlačenje izmjena ZOR-a iz procedure nema veze s održavanjem referenduma.

Vesna Pusić (HNS) pita se zašto je Vlada baš sada povukla iz saborske procedure izmjene ZOR-a ''nakon cijelog velikog kravala''.

Predsjednik Odbora Vladimir Šeks je nakon rasprave odredio stanku, nakon koje su članovi Odbora jednoglasno prihvatili odgodu glasovanja. Šeks je objasnio da će se sjednica nastaviti "u dogledno vrijeme". (Infopunkt/metro-portal)

06.09.2010. 17:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh