« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
APSOLUTNO

Jadranka Kosor: MMF nam ne treba

Premijerka Kosor kaže kako se ''loše šuška'' o tome da Hrvatska treba pomoć MMF-a i da nam nije potreban nitko osim nas samih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Pušić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

MMF

,

program gospodarskog oporavka

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas kako nema potrebe za dolaskom MMF-a u Hrvatsku te da se o tome u Vladi nije razmišljalo.

"Nema potrebe da dolazi MMF i nitko u Vladi o tome nikada nije razmišljao niti govorio", kazala je Kosor odgovarajući na pitanja novinara nakon što je posjetila Tvornicu duhana Rovinj u Kanfanaru te obišla gradilište hotela "Lone" u Rovinju.

Na pitanje o medijskim napisima da bi zbog neodlučnosti u provođenju reformi Hrvatska trebala aranžman s MMF-om, Kosor je kazala kako se "loše šuška", a smatra i da nam nije potreban nitko drugi do nas samih.

>> Vlada je rekla zbogom socijalnoj državi, a Kosor je opasna za Hrvatsku

"Apsolutno nije potreban nitko drugi od nas samih. Mislim da mi u Hrvatskoj, Vlada prije svega, ali zajedno s čelnicima lokalne zajednice apsolutno možemo i moramo provesti program gospodarskog oporavka", rekla je Kosor. Ocijenila je da je program realan, ostvariv te podsjetila da je dobio potporu Svjetske banke i MMF-a te vodećih ekonomskih stručnjaka u Hrvatskoj.

"Bez potpore sindikata, poslodavaca i lokalne zajednice program se neće provesti do kraja. Ali uz tu potporu on će se provesti i Vlada će inzistirati na provedbi tog programa bez ostatka", naglasila je Kosor. (hina/metro-portal)

06.09.2010. 18:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh