« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
NESVJESNO DJELOVANJE

Odbijeno pritvaranje dvojice osumnjičenih za željezničku nesreću

Zamjenski sudac pustio je voditelja stružačkoga DVD-a Branka Tišljara i šefa protupožarne zaštite HŽ-a Dragu Rogulja

Branko Tišljar i Drago Rogulj
Branko Tišljar i Drago Rogulj (Mario Todorić/CROPIX)
Više o

Split

,

željeznička nesreća

,

nesreća nagibnog vlaka

,

Drago Rogulj

,

Branko Tišljar

,

Županijski sud

,

Stanko Grbavac

,

Davor Svalina

Glasnogovornik splitskog Županijskog suda priopćio je kako je na tom sudu danas odbijen prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva za pritvaranje voditelja stružačkoga DVD-a Branka Tišljara i šefa protupožarne zaštite HŽ-a Drage Rogulja iz Splita, osumnjičenih za nesreću nagibnoga vlaka u Rudinama u kojoj je 24. srpnja poginulo šestero, a ozlijeđeno 55 putnika.

Odluku je umjesto Davora Svaline, koji je do sada vodio taj predmet, a trenutačno je na godišnjem odmoru, donio istražni sudac Stanko Grbavac. Zamjenica Županijskoga državnog odvjetništva izjavila je da će se odvjetništvo žaliti na tu odluku, a o žalbi će u što kraćem roku odlučivati Izvanraspravno vijeće splitskoga Županijskog suda.

Tišljar i Rogulj nakon kriminalističke obrade privedeni su istražnome sucu zajedno s direktorom Sektora ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi Ivanom Medakom, direktorom Intradea Ivanom Tomaškovićem (34) i njegovim tastom i savjetnikom Jozom Bazinom.

Sudac je Medaku, Tomaškoviću i Bazini zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i posebno teških okolnosti djela odredio pritvor, a Tišljara i Rogulja pustio je na slobodu obrazlažući to time da njih dvojica nisu bili svjesni protupravnosti svojeg djelovanja.

Izvor: Hina

06.08.2009. 16:03:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh