« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
A U KAMIONIMA - UNIFORME

Policija tvrdi da nosi uniforme nabavljene po zakonu

Ivo Bačić nedavno je kazneno prijavljen zbog 'afere kamioni', a navodno je 'mutno' nabavljao i uniforme za policijske djelatnike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

MUP

,

USKOK

,

DORH

,

policija

,

Ivo Bačić

,

policijske uniforme

,

namještanje netječaja

Ministarstvo unutarnjih poslova danas je, reagirajući na medijske napise po kojima je zbog namještanja natječaja anonimno kazneno prijavljen bivši državni tajnik MUP-a Ivo Bačić, priopćilo kako je postupak javne nabave policijskih odora proveden je u potpunosti prema odredbama Zakona o javnoj nabavi. MUP navodi da je javna nabava provedena po zakonu u otvorenom postupku s rokom dostave ponuda koji propisuje zakon, a koji je bio produžen za 15 dana na temelju zahtjeva skupine ponuditelja.

Ivu Bačića policija je USKOK-u nedavno i kazneno prijavila, zajedno s bivšim ministrom obrane a potom i ministrom unutarnjih poslova Berislavom Rončevićem zbog 'afere kamioni'.

U fazi pregleda opsežne dokumentacije i ocjene jedine pristigle ponude obavljene su konzultacije s vladinim Uredom za javnu nabavu, nakon čega je zbog formalnih nedostataka u dokumentaciji odlučeno poništiti javno nadmetanje prije dva tjedna, kažu u MUP-u. Pritom navode da Bačić nije izravno sudjelovao u postupku javne nabave već ga je ministar imenovao odgovornom osobom MUP-a kao naručitelja i kao takav je potvrdio prijedlog povjerenstva za nabavu.

Večernji list danas je objavioda je Bačić anonimno prijavljen jer je u poslu vrijednom najmanje 21 milijun kuna natječaj za policijske odore namjestio klasteru hrvatskih proizvođača Kroko Internationalu te da konkurentska tvrtka za posao šivanja odora tvrdi da je natječaj trebalo poništiti jer je Kroko bio privilegiran.

Tajnik kabineta ministra unutarnjih poslova Dubravko Novak rekao je da je Kroko na natječaju prije dva mjeseca između više ponuđača odabran za izradu policijskih jakni te da je i taj natječaj proveden u skladu sa zakonom. U Državnom odvjetništvu danas se nije mogla dobiti potvrda da je zaprimljena anonimna kaznena prijava protiv Bačića. DORH ne potvrđuje primitke kaznenih prijava a kamoli da govori o njihovim pojedinostima, poručila je glasnogovornica DORH-a.

Izvor: Hina

06.08.2009. 15:33:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh