« Seks
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
COOL

Od seksa ćete biti i - pametniji!

Detaljno istraživanje pokazalo je da seks potiče rast moždanih stanica u hipokampusu koji drži pod kontrolom učenje i pamćenje.

Seksom do više pameti? Zvuči zanimljivo :)
Seksom do više pameti? Zvuči zanimljivo :) (Arhiva)
Više o

seks

,

pamet

,

blagodati

Seks je odlična i zdrava zabava, a pritom je blagotvoran za mnoge stvari - ipak,do sada nismo znali da nas može učiniti pametnijima, a upravo do tog je zaključka došlo novo istraživanje

Ekipa s Princetona potrudila se napraviti opsežno istraživanje koje je pokazalo da redovit seks pojačava aktivnosti mozga, jer su rezultati pretraga krvi pokazale da oni koji se više seksaju imaju visoku razinu rasta živaca.

Ukratko, osim što smanjuje stres, seks jača snagu vašeg mozga. Što je još važnije, detaljnije istraživanje pokazalo je da seks potiče rast moždanih stanica u hipokampusu koji drži pod kontrolom učenje i pamćenje. Aktivnosti hipokampusa se smanjuju s povećanim razinama stresa i depresijom, no opet je tu seks kao univerzalni lijek. 

Seks je sjajna stvar u bilo kojem dobu, pa postoje dokazi da će starije osobe koje se redovito seksaju rjeđe patiti od demencije, što znači seks štiti stanice mozga od propadanja, i to tako što uzrokuje povećan protok krvi u mozgu i diže razine kisika.

Zna se i da snažni rast razina seksualnih hormona uzrokovanih seksualnim uzbuđenjem pomaže pri koncetraciji, zadnji je zaključak da seks definitivno izoštrava um.

Nadamo se da ćete nakon čitanja ovog članka ugasiti računalo i .......

16.02.2016. 21:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh