« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
čeka se potvrda

Od ponoći smanjenje cijene goriva

Cijene motornih benzina u Hrvatskoj bi, kako se neslužbeno doznaje, noćas od ponoći mogle biti niže za oko 2,4 posto

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

cijena goriva

,

nove cijene benzina

,

pojeftinjenje benzina

,

smanjenje cijene goriva

Prema neslužbenim informacijama, pojeftiniti bi trebao i plavi dizel dok se cijene ostalih dizelskih goriva ne bi mijenjale.

Na benzinskim postajama na kojima je eurosuper 95 do sada koštao 7,99 kuna po litri, od sutra bi se trebao prodavati po 7,80 kuna, ili 2,4 posto nižoj cijeni.

Za 19 lipa po litri mogao bi pojeftiniti i super 95 i nova bi mu cijena bila 7,71 kunu (do sada 7,90 kuna).

U postotku za nešto više, za 2,6 posto, može se očekivati i pojeftinjenje supera plus 98 koji bi tako koštao 7,87 kuna po litri (do sada 8,08 kuna), dok bi plavi dizel s cijenom od 3,99 kuna (do sada 4,12 kuna) trebao biti jeftiniji za 3,2 posto.

U najnovijoj, još uvijek dvotjednoj korekciji cijena naftnih derivata prema važećem Pravilniku o utvrđivanju cijena naftnih derivata, cijene ostalih dizelskih goriva, kako se neslužbeno doznaje, trebale bi ostati iste - eurodizela 7,23 kune po litri, dizela 7,07 kuna, a loživog ulja 4,49 kuna.

Prema Pravilniku, promjena maloprodajnih cijena naftnih derivata ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

Kako je danas zadnji dan u mjesecu danas je rok i za mjesečni obračun novih cijena autoplina, a neslužbeno se doznaje da bi od sutra, 1. rujna, cijena autoplina mogla porasti za 3,5 posto, s dosadašnjih 4,02 kune po litri na 4,16 kuna.

Prema pravilniku o utvrđivanju cijena ukapljenog naftnog plina (UNP), prodajne cijene UNP-a utvrđuju se svaki mjesec, odnosno obračun se radi zadnjeg dana u mjesecu i primjenjuje od prvog dana sljedećeg mjeseca.

Izvor: Hina

31.08.2009. 21:03:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh