« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
BLAGDANSKI POPUST

Od ponoći niže cijene goriva

Maloprodajne cijene motornih benzina od ponoći će biti niže za osam ili devet lipa, a dizelskih goriva za tri do pet lipa po litri

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

gorivo

,

cijene

,

sniženje

Po neslužbenim informacijama, eurosuper 95 pojeftinjuje za osam lipa po litri, pa će se od ponoći i u slijedećih tjedan dana na Ininim benzinskim postajama prodavati po cijeni od 7,60 kuna (do sada 7,68 kuna).

Nova cijena supera 95, kako se neslužbeno doznaje, od ponoći će biti manja također za osam lipa i iznosit će 7,51 kunu po litri (do sada 7,59 kuna), dok će se super plus 98 prodavati po 7,66 kuna po litri, ili devet lipa jeftinije od dosadašnjih 7,75 kuna.

Cijena eurodizela bila bi manja za pet lipa i iznosila bi 7,07 kuna po litri (do sada 7,12 kuna), dok bi za tri lipe pojeftinio dizel i nova bi mu cijena bila 6,95 kuna po litri (do sada 6,98 kuna).

Za tri bi lipe po litri, kako se neslužbeno doznaje, pojeftinio i plavi dizel koji bi se prodavao po 3,92 kune po litri (do sada 3,95 kuna), a četiri lipe manja bila bi cijena loživog ulja ekstra lakog i nova bi mu cijena bila 4,36 kuna (do sada 4,40 kune).

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. (hina/metro-portal)

21.12.2009. 19:55:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh