« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
BEGOVIĆ I EKIPA

HEP ulaže više od 100 milijuna kuna u dubrovačku električnu energiju

U sljedeća tri mjeseca adaptirat će se stara trafostanica u Komolcu, a nove trafostanice Srđ i Plat sagradit će se u tri godine

(Željko Tutnjević/Cropix)
Više o

HEP

,

Leo Begović

,

Komolac

,

Dubrovnik struja

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika te predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović na večerašnjem su sastanku u Dubrovniku razgovarali o opskrbi dubrovačkog područja električnom energijom.

Dogovoreno je da će se u iduća tri mjeseca adaptirati postojeći sustav stare trafostanice u Komolcu te napraviti novo postrojenje, u što će se uložiti šest milijuna kuna.

Kad je u pitanju opskrba Dubrovnika električnom energijom predsjednik Uprave HEP-a potvrdio je kako je proteklog tjedna u požaru postrojenja trafostanice Komolac izgorjela oprema stara dvije i pol godine a koja je trebala raditi desetak godina, te kako nakon adaptacije HEP planira utrošiti sto milijuna kuna za izgradnju dva nova projekta, a to su trafostanice Srđ i Plat.

"Predviđeno vrijeme trajanja izgradnje ova dva postrojenja je najmanje tri godine, a mi smo od predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika zatražili da nam u okviru svojih mogućnosti maksimalno izađu u susret kako bi što brže ishodili sve potrebne dozvole", izjavio je po završetku sastanka predsjednik Uprave HEP-a Begović. (hina/metro-portal)

21.12.2009. 21:27:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh