« Život
objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana
PRIPAZITE

Od loše veze ćete se razboljeti?

Ako se često osjećate depresivno, ako puno plačete, izbjegavate partnera ili radite vrlo predano na tome da shvatite što je dobro za vašu vezu - sve su to znakovi da taj ljubavni odnos ugrožava vaše mentalno zdravlje

Kad ne valja, otiđite...
Kad ne valja, otiđite... (Arhiva)
Više o

bolest

,

veza

,

loša veza

Ako ste u nestabilnoj vezi u kojoj jedna osoba ne prepoznaje potrebe one druge, počet ćete sumnjati u sebe i konstantno brinuti činite li nešto pogrešno. Općenito, mogli bismo reći da veza narušava mentalno zdravlje ukoliko se u njoj više osjećate negativno, nego pozitivno i ne osjećate da vas ispunjava. 

"Ako se često osjećate depresivno, ako puno plačete, izbjegavate partnera ili radite vrlo predano na tome da shvatite što je dobro za vašu vezu - sve su to znakovi da taj ljubavni odnos ugrožava vaše mentalno zdravlje", objašnjava dr. Bartell te dodaje kako nerijetko viđa osobe u 20-ima i 30-ima u vezama u kojima su potlačeni, najčešće zato jer su ranjivi. 

"Osobi s kojom ste u vezi morate što prije reći što vas muči. Ako ta osoba prolazi kroz teško razdoblje - primjericegubitak posla ili člana obitelji, pričekajte dok se situacija ne smiri, no nikako više od nekoliko tjedana. Morate jasno iskomunicirati što vas muči", objašnjava Dr. Bartell.

"U slučaju da se zbog svog partnera osjećate loše većinu vremena, ako je on prema vama jako kritičan, vrijeđa vas i ponižava, to se zove emocionalno zlostavljanje", upozorava dr. Bartell.

23.06.2019. 21:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh