« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
PORUKA IZ BIH

Glavaš: Nema predaje ni kompromisa, mediji vode prljavu kampanju

Branimir Glavaš odbacio je medijske napise o tome kako je njegov povratak u Hrvatsku i predaja hrvatskim vlastima riješena stvar

(Igor Sambolec/CROPIX)

Saborski zastupnik Branimir Glavaš, koji je nakon nepravomoćne presude Županijskog suda u Zagrebu na deset godina zatvora za ratni zločin počinjen u Osijeku 1991. pobjegao u BIH, demantirao je danas medijske tvrdnje da navodno pregovara oko dolaska u Hrvatsku uoči donošenja odluke Vrhovnog suda na njegovu žalbu.

Najodlučnije odbacujem "da sam bilo kojeg mojeg odvjetnika ovlastio da u moje ime vodi bilo kakve pregovore o uvjetima uz koje bih se vratio u Hrvatsku, pa tako ni u medijima često spominjanog mog cijenjenog odvjetnika Veljka Miljevića", kaže se u priopćenju za javnost koje je poslao iz Drinovaca u BiH.

Glavaš demantira i današnje napise "o dogovorenoj predaji ili čak tvrdnje kako ću se predati na graničnom prijelazu" i, među ostalim, ističe kako njegovi odvjetnici znaju da "ne pristajem niti prihvaćam nikakav kompromisni dogovor kojim bi se 'prikrio' i 'zamaskirao' moj petogodišnji neutemeljen i politički pokrenut i vođen kazneni progon".

>> Na vrhovnom sudu iznesene žalbe za nepravomoćne presude za 'selotejp' i 'garažu'

Glavaš u priopćenju optužuje medije za "prljavu medijsku kampanju" s "ciljem pritiska na hrvatsku javnost i Vrhovni sud Republike Hrvatske", koji raspravlja o žalbi na prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Zagrebu. (hina-metro-portal)

01.07.2010. 18:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh