« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
IVO JOSIPOVIĆ:

Od Bajića očekujem da izvuče pouke iz kritika na rad DORH-a

Od glavnog državnog odvjetnika, ma tko on bio, očekujem jako puno, naglasio je Ivo Josipović u Sinju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Denis Jerković/Cropix)
Više o

DORH

,

Mladen Bajić

,

predsjednik RH

,

Sinjska alka

,

Ivo Josipović

,

državni odvjetnik

Novoizabrani predsjednik RH Ivo Josipović rekao je danas za posjeta Sinju kako bi želio biti pokrovitelj Sinjske alke i da će se o tomu dogovoriti nakon što preuzme predsjedničku dužnost 18. veljače, istaknuvši kako alka mora biti depolitizirana.

Na pitanje novinara zaslužuje li Mladen Bajić još jedan mandat glavnog državnog odvjetnika, Josipović je kazao kako će o tomu odlučivati Sabor i da se on ne želi miješati u taj izbor.

"Od glavnog državnog odvjetnika, ma tko on bio, očekujem jako puno - očekujem zaoštravanje borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala i očekujem povećanu učinkovitost", istaknuo je Josipović. Ako to ponovno bude Bajić, onda "od njega očekujem da nastavi sve ono dobro što je radio, ali da će izvući pouke iz kritika koje su se odnosile na rad Državnog odvjetništva".

Sinjska alka "mora biti depolitizirana" i razvijati se ne samo kao sinjski i dalmatinski, nego i hrvatski brend, kazao je Josipović. Na upit očekuje li neugodnosti na Sinjskoj alci kao što su prošle godine pojedinci iz publike uzvikivali pogrdne riječi upućene predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću, Josipović je kazao kako "ne očekuje", ali je dodao kako uvijek može biti pojedinaca koji se neprimjereno izražavaju.

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić je rekao da očekuje da će novoizabrani predsjednik Josipović prihvatiti poziv za pokroviteljstvo Sinjske alke i dometnuo kako ne očekuje nikakvo "zahlađenje odnosa".

Naime, istekom mandata predsjednika Stjepana Mesića prestaje i njegovo pokroviteljstvo nad sinjskom viteškom igrom, a pokroviteljstvo se ne nasljeđuje automatski.

Josipović je kazao kako njegov posjet Sinju ne znači zaobilaženje Splita, te da mu je "apsolutno svjedeno" što je splitski gradonačelnik Željko Kerum u nedavnoj izbornoj kampanji za predsjednika RH podržao Milana Bandića. (hina/metro-portal)

23.01.2010. 19:12:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh