« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina
KORISNO ZA SVE

Očistite organizam dijetom bez glutena

Dijetom bez glutena očistit ćete organizam i istovremeno i smršavjeti

Bezglutenskom dijetom do boljeg zdravlja
Bezglutenskom dijetom do boljeg zdravlja (Arhiva)
Više o

čišćenje organizma

,

gluten

,

dijeta bez glutena

,

bezglutenska dijeta

Bezglutenska dijeta odlična je za čišćenje organizma, što znači da ne morate nužno imati intoleranciju na gluten ili celijakliju da biste je koristili, tvrdi dr. Alessio Fasano, osnivač Centra za celijakliju na Sveučilištu Maryland.

Naime, prema njegovim istraživanjima, bezglutenska dijeta ima blagotvoran učinak na svaki organizam, pa ćete tako u šest dana izgubiti oko dva kilograma i osjećati se bolje u svakom pogledu.

Bezglutenska dijeta usporava starenje, jer pšenica s glutenom diže razinu šećera u krvi koji se veže za bjelančevine. Automatski se podiže i razina enzima glikacije koja ima štetan učinak na kolagen u koži, što ubrzava starenje. 

Koristeći ovu dijetu uravnotežit ćete razinu šećera u krvi jer, kako ne smijete jesti slatkiše, kolače i bijeli kruh, smanjit ćete unos loših ugljikohidrata i šećera koji dižu razinu šećera u krvi.

Žene u srednjim godinama bit će sretne s bezglutenskom dijetom jer ona olakšava tegobe u menopauzi. Naime, istraživanja su pokazala da gluten pogoršava neke od simptoma menopauze kao što su valunzi, noćno znojenje i glavobolje, pa ćete izbacivanjem glutena imati i manje problema. 

Bezglutenska dijeta dozvoljava konzumaciju heljdinog brašna, kukuruza, soje i riže, a ječam i pšenica nisu na meniju. Uz to, kako gotovo sva industrijski prerađena hrana sadrži gluten, i nju se izbacuje iz prehrane, kao i konzervirana hrana, kolači, peciva i sladoled. 

Ako ništa drugo, vrijedi probati barem tjedan dana ...

04.06.2014. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh