« Život
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
BOLJI ODNOS

Očevi koji su prisutni na porodu, kasnije se više brinu za djecu

Mladi očevi se više uključuju u odgoj nego oni stariji, a muškarci se općenito najviše vole brinuti o djetetovom slobodnom vremenu

(Shutterstock)
Više o

djeca

,

porod

,

očevi

,

muškarci

,

otac

Očevi koji su prisutni na porodu svoje djece, više se kasnije brinu o djeci nego oni koji na porodu nisu prisutni. Rezultati su to češkog istraživanja koje je provela organizacija Mediaresearch.

Osim toga, kako kaže Hana Friedlaenderová iz Mediaresearcha, mladi očevi se više uključuju u odgoj djece nego oni stariji. Vidi se to u konkretnim primjerima, kao što je i prisutnost na porodu. Tako 44 posto očeva u dobi od 25 do 35 godine sudjeluje pri porodu.

Ako se očevi o djetetu brinu već od prvog dana, stvaraju s njim bolji odnos, a više sudjeluju i u kućanskim poslovima i u kasnijoj dobi.

Istraživanje je pokazalo da je mlađa generacija očeva značajno modernija, dok očevi stariji od 45 godina prakticiraju tradicionalniji odgoj i briga o djetetu više ovisi o majci.

Studija je pokazala i da se muškarci najradije brinu o djetetovom slobodnom vremenu. Rado organiziraju obiteljski godišnji odmor, sportske aktivnosti, izlete i kulturne aktivnosti, ali manji dio očeva sposoban je sam brinuti o bolesnom djetetu ili ga spremiti za školu.

28.04.2010. 08:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh