Ocat je toliko zdrav da ga ne smijete zanemariti
Kad vam sljedeći put netko ponudi domaću kvasinu ili jabučni ocat, uzmite poklon objeručke i srdačno zahvalite na boci zdravlja
Ocat obično gledamo kao jedan od dodataka salati i ne obraćamo puno pažnje kad ga nemamo, a i onda se najčešće troši industrijski alkoholni ocat. No, takvo bi mišljenje trebalo pod hitno promijeniti, jer se zapravo radi o čudesnoj namirnici s izuzetno blagotvornim učincima na naše zdravlje.
Ocat je prepun antioksidansa koji su u ranijim istraživanjima uspješno povezivani s usporavanjem procesa starenja, razvoja određenih oblika karcinoma i raznih neurodegenerativnih poremećaja.
Osim toga, ocat ima snažno antibakterijsko djelovanje i povezan je s boljom kontrolom apetita, reduciranjem učinka dijabetesa i poboljšanjem općeg zdravlja kardivaskularnog sustava.
Sportaši odavno koriste ocat za bolji i brži oporavak nakon intenzivnih tjelesnih napora, tako da ovu čudesnu tekućinu stvarno ne smijete zanemariti u svojoj prehrani.
Vinski ocat dokazano rastapa kilograme, jer redovita dnevna konzumacija ubrzava razgradnju masti za deset posto, a uz to sadrži elemente u tragovima koji su nam potrebni u svakodnevnoj prehrani: kalcij, magnezij, kalij, fosfor, željezo i bakar
>> Čaroban vinski ocat topi kilograme >>
Jabučni ocat sjajan je dodatak prehrani koji se brine za zdravlje srca, jer već za osam tjedana svakodnevne jutarnje konzumacije (malo octa i vode, žlica meda ili prirodnog šećera) znatno snižava razine lošeg kolesterola i podiže razine dobrog kolesterola.
Možete ga napraviti i sami, a recepte su izložili forumaši na temi Recept za jabučni ocat.
>> Jabučni ocat je dobar za zdravlje srca >>
Sve u svemu, kad naletite na dobru domaću kvasinu ili jabučni ocat, obavezno uzmite flašu i svakodnevno ga upotrebljavajte, zdravlje će vam biti zahvalno.
Novi komentar