« Knjiga
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
NAGRADE ZA KNJIŽEVNOST

Objavljene nominacije za ovogodišnjeg Kiklopa

Na 17. izdanju istarskog sajma knjiga, nagradom Kiklop, bit će nagrađeni najplodniji i najbolji hrvatski književnici

Fotografija vijesti
Više o

nagrada Kiklop

,

Hrvatska

,

Sajam knjige u Istri

,

književnici

Sedamnaesti sa(n)jam knjige u Istri održat će se od 2. do 11. prosinca u Puli, a nagradu za životno djelo Upravni odbor Kiklopa dodijelio je književniku Predragu Matvejeviću, izjavila je danas na konferenciji za novinare direktorica istarskog sajma knjiga Magdalena Vodopija.

Za književnu nagradu Kiklop nominarani su za urednika godine Eugenia Ehgartner iz Leykam Internationala, Irena Lukšić iz Hrvatskoga filološkog društva i Disputa te Kristijan Vujičić iz Naklade Ljevak.

Za prozno djelo godine nominirani su "Zavičaj, zaborav" Ludwiga Bauera, "Nekoliko dana kolovoza" Mirjane Dugandžije i "Marin: roman o Držiću" Luke Paljetka.

Za debitantsku knjigu godine natječu se Merita Arslani, Luka Bekavac i Goran Ferčec.

Zbirke "Vertigo" Branka Maleša, "Kost i gozba" Igora Zidića te "Pleši, Modesty, pleši" Darija Žilića natječu se za pjesničku zbirku godine u izboru sajma.

Maša Kolanović, Tonko Maroević i Andrea Zlatar u konkurenciji su za knjigu eseja, a u razredu za publicističko djelo natječu se Aris Angelis, Nikola Batušić i Boris Dežulović.

U konkurenciji za znanstvenu knjigu godine konkuriraju Nikica Gilić, Tvrtko Jakovina i Viktor Žmegač, a za slikovnicu godine Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović s dvije knjige te Sanja Pilić.

Za knjigu godine za djecu i mladež nominirani su Mladen Kušec, Julijana Matanović i Sanja Pilić.

U konkurenciji za knjigu inozemnoga autora natječu se "Sloboda" Johnatana Franzena u prijevodu Marine Horkić, "Služba, družba, prošnja, ljubav, brak" Alice Munro koju je prevela Maja Šoljan te knjiga Amosa Oza "Iznenada u dubini šume" u prijevodu Laile Šprajc.

Za prijevod godine natječu se Damir Barbarić prijevodom Heideggerova "Izvora umjetničkog djela", Snježana Husić Amanitijeva "Nek zabava počne", Maja Šoljan knjigom "Služba, družba, prošnja, ljubav, brak" Alice Munro te Dinko Telećan prijevodom knjige S. J. Greenblatta "Will u vremenu: kako je Shakespeare postao Shakespeare".

Organizatora istarskoga sajma knjiga predstavili su novi vizualni identitet sajma kao i novu skulpturu Kiklopa koju je izradila Marina Orlić.

19.10.2011. 14:38:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh