« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
STVARNO?

Obiteljski liječnici od listopada više ne pišu ispričnice

Ispričnice se davati samo onim đacima koje su stvarno i liječili, a u ostalim slučajevima, poručuju, to je stvar roditelja i nastavnika

Ispričnice samo onima koji su se liječili
Ispričnice samo onima koji su se liječili (Shutterstock)
Više o

ispričnice

,

obiteljski liječnici

Obiteljski liječnici od 1. listopada više neće ispisivati ispričnice đacima za izostanak s nastave, a toga datuma pokrenut će i akciju za dodjelu koncesija po hitnom postupku svim zainteresiranim liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, zaključeno je na Vijeću Koordinacije hrvatske obiteljske medicine, koje je u subotu održano u Metkoviću.

Ispričnice se davati samo onim đacima koje su stvarno i liječili, a u ostalim slučajevima, poručuju, to je stvar roditelja i nastavnika. U priopćenju navode i da će uskoro objaviti popis potvrda koje obiteljski liječnici više neće ispisivati.

Među zahtjevima s kojima će izaći pred novu zdravstvenu administraciju i dodjela je koncesija (privatne prakse) svim liječnicima primarne zdravstvene zaštite koji to žele po hitnom postupku te hitne izmjene zakona koji to regulira.

Od 1. listopada najavljuju  akciju tijekom koje će pozvati sve doktore obiteljske medicine, radnike Domova zdravlja, da podnesu zakonski osnovane zahtjeve Domovima zdravlja,  županijama i Gradu Zagrebu uz svu pravnu pomoć KoHOM-a.

Prvi dio te akcije trajat će do  siječnja 2017., a KoHOM će, kažu, primati i obrađivati odbijenice te nastaviti daljnje aktivnosti protiv onih Domova zdravlja i ustanova koji su odbili suradnju kako bi liječnicima osigurali dostojanstven život i rad.

18.09.2016. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh