« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
ARHITEKTURA

Obiteljska kuća koja se spojila s prirodom

Djelo meksičkog arhitekta Masa oduševljava interijerom i eksterijerom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Fernando Cordero )
Više o

arhitektura

,

Casa Aquino

,

Augusto Fernandez Masa

,

očuvanje okoliša

Casa Aquino meksičkog arhitekta Augusta Fernandeza Masa, obiteljska je kuća koja se nalazi u području gdje su na snazi stroge mjere za očuvanje okoliša. Zbog terena na padini bilo je važno zadržati zidove, kao i sustav za odvodnju koji bi kanalizirao velike količine kišnice. Kuća je napravljena u obliku pravokutnika, a korišteni su materijali poput drveta, kamena i metala bez umjetnih obloga. Ta prekrasna staklena kuća nije izgrađena kako bi provocirala bogato i izdašno okruženje. Vlasnici su željeli prostrane, otvorene prostore koji bi se na neki način mogli pomiješati s prirodom koja okružuje kuću, te ‘zamagliti’ linije između unutrašnjosti i vanjskog izgleda.

Pogledajte fotogaleriju!

Još jedan od zahtjeva bio je odvojeni studio s prostorijom u kojoj bi bilo smješteno na tisuće knjiga, nosača zvuka i ploča, a koja također mora ostati povezana s eksterijerom. Visoki stropovi pojavljuju se u dnevnom boravku i u knjižnici.

LinijeVlasnici kuće željeli su prostrane, otvorene prostore koji bi se na neki način prožimali s prekrasnom prirodom koja okružuje kuću, te ‘zamagljene’ linije imeđu unutrašnjosti i vanjskog izgleda.

Glavna je ideja bila da svaka prostorija u kući bude okrenuta prema rijeci i starom drvetu amate koje se nalazi na istoku i ima 30 metara produženog lišća koje djeluje kao da omotava kuću. Mali kameni bazen nalazi se na najintimnijem dijelu dvorišta, skrivenom između kuće i vanjskog ruba jednog od potpornih zidova. Okoliš je diskretno izmijenjen, a vegetaciju čine različite vrste voća i stogodišnje drveće, što je utjecalo na neke odluke s obzirom na dizajn i lokaciju.

Piše: Piše: Livia Čveljo
30.10.2008. 02:10:00
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh