« Svijet
objavljeno prije 14 godina
VIDIOCI

Obilježeno 29 godina od Gospinih ukazanja u Međugorju

Gospa se u Međugorju navodno ukazala šestero djece prije 29 godina, a u hercegovačko mjesto danas je došlo oko 100 tisuća ljudi

Međugorje ukazanja
Međugorje ukazanja (Branimir Boban/Cropix)
Više o

Međugorje

,

ukazanje Gospe

,

etikete

Oko 100 tisuća vjernika okupilo se u Međugorju na obilježavanju 29 godina od navodnog ukazanja Gospe u tome hercegovačkom mjestu. Najviše vjernika došlo je iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a nemali broj njih došao je tijekom noći pješice iz susjednih mjesta.

Organizirane skupine hodočasnika u Međugorje su stigli iz dvadesetak zemalja svijeta uključujući Englesku, Kanadu, Sjedinjene Države, Irsku, Sloveniju, Njemačku, Austriju, Meksiko, Libanon, Izrael, Kinu, Koreju, Portugal, Španjolsku i Slovačku.

U petak se služi sveta misa na 14 svjetskih jezika. Svetu misu u 11 sati predvodio je međugorski župnik fra Petar Vlašić. U provipovijedi je izrazio zahvalnost Kraljici mira za brojnih plodova molitve i vjerskoga života u Međugorju posljednjih 29 godina. Uz to je pozvao vjernike da se drže obiteljskoga zajedništva kao temeljne vrijednosti društva i crkve. Središnje misno slavlje u 19 sati predvodi poznati hrvatski karizmatik i ugledni teolog dr. Tomislav Ivančić.

>> Mirjana Dragičević primila Gospinu poruku u Napulju

Službena Crkva još uvijek osporava autentičnost međugorskoga fenomena kojemu su ishodište navodna ukazanja Gospe. Prije 29 godina Gospa se prvi put prema osobnim kazivanjima ukazala šestero djece a do danas traju ukazanja prema svjedočenjima još nekoliko vidilaca.

Sveta Stolica je krajem ožujka uspostavila posebno Međunarodno povjerenstvo unutar Kongregacije za nauk vjere koje broji 17 članova i koje će donijeti sud o nadnaravnosti međugorskog fenomena. Među članovima ovoga povjerenstva su i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić. (hina/metro-portal)

25.06.2010. 15:08:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh