« Knjiga
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
GODIŠNJICA

Obilježena peta godišnjica broda knjižare

U povodu proslave godišnjice u Sisku je izvedena predstava "Nebeski teatar" u kojoj se Marin Držić i William Shakespeare natječu tko je bolji pisac

Fotografija vijesti
Više o

brod knjižara

Sinoć je obilježena peta godišnjica manifestacije „Brod knjižare - brod kulture", koja već godinama na jedinstven obogaćuje bogatu kulturnu ponudu Jadrana, prenosi Hina. U povodu godišnjice u sisačkom Starom gradu izvedena je predstava „Nebeski teatar" Ludwiga Bauera. U predstavi se dva poznata pisca, Marin Držić i William Shakespeara, natječu tko je bolji pisac.

Držića glumi Enes Kišević, a Shakespearea Buga Župarić. Redatelj Jasmin Novaković odlučio je da žena glumi muški lik, odnosno Shakespearea, jer su u njegovo doba sve kazališne uloge glumili muškarci.

Uz glazbeni uvod zagrebačkog dueta "Caiman Verde" i recital "More" na šest svjetskih jezika, proglašen je i pobjednik ovogodišnjeg natječaja za kratku priču - Bogdan Arnautović za priču pod nazivom "Boje seoskog sladoleda". Predstavljena je i knjiga "20 + 1 priča za ljeto 2011."

Direktor i organizator te manifestacije Igor Gerenčer istaknuo je da su prije pet godina krenuli kao brod-knjižara, kako bi doveli knjige do najudaljenijih otoka i pisce, a danas su postali "brod kulture".

Sigurni smo da će i ove godine publika prepoznati vrijednost bogatog programa te manifestacije, koji svake godine na poseban način obogaćuje turističku ponudu svakog mjesta gdje se usidri, kazala je, uz ostalo, u ime pokrovitelja Aleksandra Babić iz kompanije MasterCard Europe za Sloveniju i Hrvatsku.

11.07.2011. 09:09:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh