« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
10. 7. 2011.

Knjiga dana - Rampuri: Autobiografija jednog sadhua

Putovanje u mističnu Indiju

Fotografija vijesti
Više o

Indija

,

moderna vremena info

,

knjiga dana

"Prvo što moraš shvatiti prije nego što počneš svoju potragu je da ne postoji potraga - ti već jesi tamo kamo želiš stići, ali treba vremena da to shvatiš. Stoga, imajući to na umu, kreni i traži!"

Od ispijanja "nektara besmrtnosti" na izvoru rijeke Gange do priče o tantričkom ubojstvu, ova autobiografija je puna istinitih priča o magiji, čudima, duhovima i pokori te je prožeta znanjem o hinduističkim bogovima, ajurvedi, mantrama i indijskoj kulturi. Ovim putovanjem između krajnosti Rampuri nas vodi u mistično srce Indije.

Rampuri je prvi stranac koji je iniciran u prastaro društvo jogina i šamana, koji se još nazivaju i sanjasini. Godine 1970. postao je naga baba. Danas kao jogin i učitelj održava radionice u čitavom svijetu. Živi u Indiji.

"Autentična i fascinantna priča o joginu sa Zapada kojem je Indija postala dom. Autobiografija jednog sadhua promijenit će vaš pogled na stvarnost i duhovni život. To nije samo priča o osobnoj potrazi, nego i putovanje od zapadnjačkog načina razmišljanja do prave Indije jogina, koja neprestano razotkriva ograničenja naših društvenih ideja i ega. To je pustolovina u drugu stvarnost."David Frawley, ravnatelj Američkog instituta za vedske studije

 

Preveo  Ozren Ćuk

Izdavač: Dvostruka duga

Opširnije: Moderna vremena Info

 

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
10.07.2011. 04:47:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh