« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Obilježen Hrvatski olimpijski dan

170 djece iz zadarske OŠ Petra Zoranića formirali su olimpijske krugove na igralištu
170 djece iz zadarske OŠ Petra Zoranića formirali su olimpijske krugove na igralištu (Vladimir Ivanov/CROPIX)
Više o

HOO

,

HOD

,

Hrvatski olimpijski dan

,

Josip Čop

Povodom osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), koji je osnovan 10. rujna 1991. godine, drugu godinu zaredom djelatnici HOO-a priključili su se manifestaciji Hrvatski olimpijski dan (HOD), proslavi olimpizma i sporta uopće. Simbolično su obukli bijele majice i 30 minuta se bavili sportom želeći poslati poruku kako je važno baviti se nekom sportskom aktivnošću.

Hrvatski olimpijski dan nacionalna je sportska manifestacija koja obuhvaća niz sportskih priredbi i edukativnih radionica o olimpizmu u kojima mogu sudjelovati svi građani, a provodi se u suradnji sa svim sportskim udrugama i organizacijama, obrazovnim ustanovama i drugim institucijama.

Na 4000 adresa dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te sveučilišta i veleučilišta diljem Hrvatske, poslan je promotivni materijal uz poziv da se svi uključe u proslavu sporta.

"Prošle godine kada smo prvi put organizirali proslavu rođendana HOO-a, Hrvatskom olimpijskom danu odazvalo se oko 100.000 ljudi. Kako je ove godine poziv za obilježavanjem ovog dana i poziv za bavljenjem sportom bio upućen na sve obrazovne i sportske institucije u Hrvatskoj, očekujemo da će odaziv biti dvostruko veći i to će biti naš veliki uspjeh. Ovom manifestacijom smo svim hrvatskim građanima htjeli poslati poruku da sport predstavlja kulturu življenja, a što je i jedna od zadaća HOO-a, te da ćemo time imati zdraviju i veseliju naciju", zaključio je glavni tajnik HOO-a Josip Čop koji se i sam danas priključio akciji, obukavši bijelu majicu i s djelatnicima HOO-a igrao odbojku.

Akciji su se priključili i zaposlenici nacionalnih sportskih saveza. (HINA)

10.09.2008. 20:58:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh