« Iza ogledala
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
NLO

Obilježava se godišnjica objave slučaja Roswell

Na današnji dan je Roswell Daily Record objavio vijest o zarobljavanju letećeg tanjura u Roswellu

Naslovnica Roswell Daily Recorda
Naslovnica Roswell Daily Recorda (Screenshot YouTube)
Više o

NLO

,

izvanzemaljci

,

teorije zavjere

,

Roswell

,

leteći tanjuri

Dana 3. srpnja 1947. godine dogodio se pad lebdećeg objekta koji se srušio u blizini gradića Roswell u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko. Tragove metalnih krhotina razbacanih po polju pronašli su farmeri William "Mac" Brazel i njegov susjed Dee Proctor, o čemu su u nedjelju 6. srpnja obavjestili lokalnu policiju. Šerif je s događajem upoznao bojnika Jesseja Marcela, obavještajnog časnika iz Zrakoplovne baze Roswell (RAAF), koji je s timom pokupio ostatke razasutog materijala.

Uskoro je lokalna radio stanica KGL dobila službeno priopćenje od poručnika Waltera Hauta u kojem se tvrdi kako je američka vojska došla u posjed srušenog letećeg tanjura. U utorak 8. srpnja lokalne novine Roswell Daily Record objavile su senzacionalni članak pod naslovom RAAF je zarobio leteći tanjur na farmi u okolici Roswella. Istog dana vijest je objavljena na ABC Newsu.

Medijska senzacija ubrzo je utihnula. Došao je demant od strane vojske u kojem se tvrdilo kako se zapravo ne radi o ostacima srušenog letećeg tanjura, već o ostacima meteorološkog balona. Slučaj je za duže vrijeme zaboravljen, da bi se od kraja 70-ih godina 20. stoljeća razvila velika rasprava o tome što se doista dogodilo toga dana na području Roswella.

Godine 1994. zračne snage su priznale kako se nije radilo o padu meteorološkog balona, već da je posrijedi bio tada tajni vojni eksperiment poznat pod imenom Projekt Mogul čiji je cilj bio izrada naprave koja će otkrivati udarne valove testiranja sovjetskih nuklearnih bombi.

Naravno, teorije zavjere i dalje tvrde da se radi o padu NLO-a i da su zarobljeni izvanzemaljci, za koje se misli da su još uvijek živi i pomažu Vladi SAD u stvaranju novih oružja. 

Evo klasilčnog videa autopsije izvanzemaljca u Roswellu:

08.07.2013. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh