« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
STANJE JE OZBILJNO

Obamu brine grčka kriza i financijska nestabilnost Europe

Grčki parlament je u četvrtak odobrio neviđene mjere štednje i tako otvorio put velikoj pomoći EU-a i MMF-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Rusija

,

Grčka

,

financijska kriza

,

Europa

Američki predsjednik Barack Obama rekao je u razgovoru za rusku televiziju objavljenom u srijedu da je "jako zabrinut" zbog grčke financijske krize i njezina utjecaja na europsko i američko gospodarstvo.

"Jako sam zabrinut zbog onoga što se događa u Europi", rekao je Obama za rusku televizijsku mrežu Rossija u razgovoru koji je u četvrtak upriličen u Bijeloj kući. "No mislim da su Europljani svjesni kako je stanje veoma ozbiljno. Grčka donosi teške mjere, u svakom slučaju izradili su plan koji zahtijeva teške mjere", ocijenio je američki predsjednik.

Grčki parlament je u četvrtak odobrio neviđene mjere štednje i tako otvorio put velikoj pomoći EU-a i MMF-a. Strahujući od širenja krize, predsjednici država i vlada konačno su odobrili kreditni paket pomoći vrijedan 110 milijarda eura na tri godine, od čega 80 milijarda eura daju grčki partneri u eurozoni, a MMF ostalo.

"Za Sjedinjene Države i za Rusiju bilo bi dobro da možemo stabilizirati stanje u Europi", dodao je Obama, istaknuvši da su grčka kriza i njezin utjecaj na svjetska tržišta "ozbiljne prijetnje" SAD-u. Svjetske burze su potonule u petak zbog straha od širenja grčke krize na druge zemlje eurozone. (hina/metro-portal)

09.05.2010. 00:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh