« Iza ogledala
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
FAKE?

Obamin rodni list napravljen u Photoshopu?

POGLEDAJTE VIDEO: Nije prošao niti dan od objave rodnog lista američkog predsjednika, a teorije zavjere idu dalje

Obamin rodni list u Illustratoru
Obamin rodni list u Illustratoru (Screenshot YouTube)
Više o

Barack Obama

,

obama rodni list

,

krivotvorina

,

photoshop

Obama je napokon stavio izvornik svog rodnog lista na stranice Bijele kuće, nadajući se da će na taj način ušutkati "birthere", republikansku oporbu koja već godinama pokušava dokazati da je Barack Hussein Obama rođen izvan SAD i da, prema zakonu, ne može biti predsjednik.

No, mladi i nadobudni grafičar skinuo je rodni list i analizirao ga u Ilustratoru. I, naravno, pronašao je svašta ... Video s njegovom analizom pojavio se na YouTube par sati nakon objave rodnog lista, zaključak je nedvosmislen - netko je Photoshopom prčkao po rodnom listu.

Kako ne vjerujemo svemu što vidimo, i naš je dragi prijatelj, najbrži miš sjeverno od Save, napravio istu stvar i došao do jednakog zaključka. U fajli su ostali originalni layeri i nedvojbeno je da je slika obrađena u Photoshopu, da su neke stvari podebljavane, neke možda čak i mijenjane.

Layer s pozadinom je dorađivan, tako da se ne može vidjeti što je u originalu pisalo da bi se dalo zaključiti koje su promjene bile kozmetičke zbog lošeg stanja originala i u svrhu bolje vidljivosti, a da li je bilo promjena koje su nešto potpuno izmijenile, ne može se zaključiti.

Ako imate Illustrator i nešto volje, svratite na stranice Bijele kuće i skinite si fajlu pa se zabavljajte teorijama zavjere, a za one kojima se to ne da, evo videa:

U priču se uključio i neizbježni Alex Jones koji je još žešće napao Obamu:

29.04.2011. 17:54:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh