« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
KAZNA ZBOG EKONOMIJE

Obama: Prijeti nam loš rezultat na kongresnim izborima

Prema trenutnim predviđanjima republikanci bi na predstojećim kongresnim izborima mogli pomesti demokrate

Barack Obama
Barack Obama (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

republikanci i demokrati

,

kongres SAD-a

,

kuhana hrana

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u srijedu da bi demokrati mogli biti kažnjeni na kongresnim izborima u studenome ako dopuste da glavna tema izjašnjavanja bude stanje američkog gospodarstva.

"Ako se izbori pretvore u referendum o tome jesu li ljudi zadovoljni stanjem ekonomije, tada nećemo dobro proći. Mislim da svi osjećaju da bi njezino stanje trebalo biti bolje nego što sada jest", rekao je Obama u intervjuu za emisiju "Good Morning America" postaje NBC.

Na izborima 2. studenoga odlučivat će se o svih 435 mjesta u Zastupničkom domu i 37 od 100 u Senatu. Ankete predviđaju da će republikanci proći jako dobro, a neki analitičari predviđaju da bi mogli preuzeti kontrolu nad oba doma.

Obama smatra da se ne smije dopustiti da se ekonomija pretvori u jedinu temu u predizbornoj kampanji. "Moj izazov, i izazov svakog demokrata, jest da dokaže ljudima da imaju mogućnost izbora", rekao je Obama. NBC je u srijedu prikazao samo dio razgovora, a cijeli intervju s američkim predsjednikom će emitirati u četvrtak ujutro.(hina/metro-portal)

09.09.2010. 08:55:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh