Metro-portal.hr

objavljeno 09.09.2010. 08:55:17
KAZNA ZBOG EKONOMIJE

Obama: Prijeti nam loš rezultat na kongresnim izborima

Prema trenutnim predviđanjima republikanci bi na predstojećim kongresnim izborima mogli pomesti demokrate

Barack Obama
Barack Obama (Getty Images)

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u srijedu da bi demokrati mogli biti kažnjeni na kongresnim izborima u studenome ako dopuste da glavna tema izjašnjavanja bude stanje američkog gospodarstva.

"Ako se izbori pretvore u referendum o tome jesu li ljudi zadovoljni stanjem ekonomije, tada nećemo dobro proći. Mislim da svi osjećaju da bi njezino stanje trebalo biti bolje nego što sada jest", rekao je Obama u intervjuu za emisiju "Good Morning America" postaje NBC.

Na izborima 2. studenoga odlučivat će se o svih 435 mjesta u Zastupničkom domu i 37 od 100 u Senatu. Ankete predviđaju da će republikanci proći jako dobro, a neki analitičari predviđaju da bi mogli preuzeti kontrolu nad oba doma.

Obama smatra da se ne smije dopustiti da se ekonomija pretvori u jedinu temu u predizbornoj kampanji. "Moj izazov, i izazov svakog demokrata, jest da dokaže ljudima da imaju mogućnost izbora", rekao je Obama. NBC je u srijedu prikazao samo dio razgovora, a cijeli intervju s američkim predsjednikom će emitirati u četvrtak ujutro.(hina/metro-portal)

09.09.2010. 08:55:17
http://metro-portal.hr/obama-prijeti-nam-los-rezultat-na-kongresnim-izborima/47591/