« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
UNATOČ SKANDALU

Obama ima povjerenja u šefa Tajne službe

Tajna služba je u subotu opozvala 11 agenata jer su doveli prostitutke u hotelske sobe tijekom priprema za Obamin dolazak u kolumbijski grad Cartagenu

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

CIA

,

FBI

,

Tajna služba SAD

,

secret service

Čelnik Tajne službe Mark Sullivan uživa puno povjerenje Baracka Obame, stoji u priopćenju Bijele kuće nakon što je otkriveno kako su neki od agenata koristili usluge kolumbijskih prostitutki, prenosi Hina.

Američka Tajna služba u subotu je opozvala s dužnosti 11 svojih agenata osumnjičenih da su doveli prostitutke u hotelske sobe tijekom priprema za dolazak predsjednika Baracka Obame na sveamerički summit u kolumbijski grad Cartagenu, a skandal bi mogao obuhvatiti i desetak vojnika iz osiguranja.

"Predsjednik ima povjerenja u ravnatelja Sullivana", rekao je Obamin glasnogovornik Jay Carney novinarima. "Ravnatelj je u odgovoru na taj incident djelovao brzo i sada nadgleda istragu".

Carney je rekao da nije s Obamom raspravljao o možebitnom gubitku povjerenja američke javnosti u agenciju, čija je glavna dužnost štiti predsjednika i njegovu obitelj, i nije želio nagađati o mogućim zaključcima istrage.

Agenti Tajne službe zatečeni su u prekršaju kada je jedna od žena ostala u sobi agenta nakon 7 sati ujutro, suprotno pravilima hotela, izvijestili su američki mediji, a kada je agent odbio otvoriti vrata službeniku hotela pozvana je policija koja je kasnije o incidentu izvijestila američko veleposlanstvo.

Agenti i pripadnici vojske SAD-a u hotel su doveli 20 ili 21 ženu, rekla je senatorica Susan Collins u utorak. Collins je o tome ravnatelj Sullivan izvijestio u ponedjeljak navečer. "Upleteno je 11 agenata. U hotel je dovedeno 20 ili 21 žena stranih državljanki, a u odnos s ostalima su navodno uključeni marinci", rekla je republikanska senatorica u e-mail poruci agenciji Reuters. Collins je glavna republikanska senatorica u Odboru senata za domovinsku sigurnost koji dijeli nadležnost nad Tajnom službom s Odborom za pravosuđe.

Pomoćnik ravnatelja Tajne službe Paul Morrissey je naglasio da cijela situacija "nije imala utjecaja na sposobnost Tajne službe da provodi sveobuhvatni sigurnosni plan za predsjednika tijekom posjeta Cartageni".

18.04.2012. 07:58:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh