« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ŠTO ĆEMO DRUGARI?

Obama i europski vođe razgovarali o 'sljedećim koracima prema Iranu'

Europski čelnici usput su čestitali Obami na domaćoj političkoj pobjedi - donošenju zakona o reformi zdravstva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

EU

,

Izrael

,

Barack Obama

,

Iran

,

Bliski istok

,

Robert Gibbs

Američki predsjednik Barack Obama u srijedu je održao video konferenciju s čelnicima Njemačke, Francuske i Velike Britanije, tijekom koje su razmatrali sljedeće korake prema Iranu i u mirovnom procesu na Bliskom istoku, objavila je Bijela kuća.

Glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs, rekao je da su Obama i njegovi kolege razgovarali o "sljedećim koracima međunarodne zajednice prema Iranu", o mirovnom procesu na Bliskom istoku i globalnim gospodarskim pitanjima.

Europski čelnici također su čestitali Obami na domaćoj političkoj pobjedi - donošenju zakona o reformi zdravstva, rekao je Gibbs. Razgovor je održan u trenutku kada Washington nastoji ojačati međunarodnu potporu za pooštrenja sankcija Iranu, zbog njegovog nuklearnog programa, te dan nakon sastanka Obame s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, ovijenog tajnošću.

Prema riječima Gibbsa, na tom je sastanku Obama pozvao Netanyahua da poduzme mjere izgradnje povjerenja prema novim pregovorima s Palestincima, a Netanyahu je rekao da će Izrael nastaviti sa spornom gradnjom u istočnom Jeruzalemu, unatoč kritika SAD-a i Palestinaca. Gibbs je kazao da između SAD i Izraela "postoje područja slaganja i područja neslaganja", dodajući kako je to "proces" te da američki i izraelski dužnosnici nastavljaju razgovore. (hina/metro-portal)

24.03.2010. 22:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh