« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
WTF?!

Obama dao Izraelu zeleno svjetlo za napad na Iran

Obama je u srijedu na konferenciji za novinare rekao kako ne očekuje da Netanyahu o mogućem napadu na Iran odlučuje na temelju mišljenja bilo koje zemlje, dakle ni SAD-a

Obami je OK da Izrael bombardira Iran?
Obami je OK da Izrael bombardira Iran? (Arhiva)
Više o

Izrael

,

Barack Obama

,

Iran

,

napad

,

Benjamin Netanyahu

'Američki predsjednik čvrsto se obvezao djelovati protiv iranskog nuklearnog programa, ali i jačati vojnu, diplomatsku i obavještajnu suradnju između dviju zemalja', rekao je za vojni radio ministar Steinitz.

Obama je 'najavio i početak razgovora o produljenju američke vojne pomoći nakon 2017.', dodao je ministar, koji je ujedno zadužen za strateški dijalog sa Sjedinjenim Državama. Riječ je o novom desetgodišnjem okvirnom sporazumu američke pomoći Izraelu nakon 2017., kada istekne postojeći ugovor koji godišnje premašuje tri milijarde dolara.

'Važno je što (SAD) tu pomoć ne uvjetuje izraelskim odricanjem prava na samoobranu' i donošenja 'drugih potpuno neovisnih odluka pred svim mogućim prijetnjama, uključivo iransku', kazao je ministar.

Obama je u srijedu na konferenciji za novinare rekao kako ne očekuje da Netanyahu o mogućem napadu na Iran odlučuje na temelju mišljenja bilo koje zemlje, dakle ni SAD-a. Dodao je kako razumije da geografski položaj Izraela u regiji s Iranom objašnjava zašto SAD i Izrael imaju različita stajališta o iranskom prijetnji.

Zapadne zemlje sumnjiče Iran za razvoj nuklearnog oružja pod krinkom civilnog programa što Islamska Republika redovito odbacuje.

21.03.2013. 16:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh