« Seks
objavljeno prije 8 godina
MYTHBUSTERS

Oba spola jednako lažu o seksu

Ribičke priče o avanturama pod plahtama nisu rezervirane isključivo za muškarce, kao što se obično misli

I jedni i drugi pišu bajke jednako dobro
I jedni i drugi pišu bajke jednako dobro (Arhiva)
Više o

žene

,

seks

,

muškarci

,

laganje

,

broj seksualnih partnera

Svi smo u djetinjstvu imali barem jednog basnopisca koji je vadio mast okolini svojim pričama o seksualnim podvizima, a neki su se i ugledali na njega pa krenuli sa svojom knjigom bajki. No, uobičajeni mit o muškarcima kao teškim lažovima kad su seksualne avanture u pitanju pokazao se lažnim.

Psiholozi sa Sveučilišta Ohio napravili su istraživanje kako bi doznali koji je spol skloniji iskrivljavanju činjenica o seksualnim iskustvima, i došli su do rezultata da i muškarci i žene jednako često lažu, samo na drugi način.

Očekivano, muškarci napuhuju brojku seksualnih partnerica, kako bi ostavili dojam pravih pastuha, dok žene s druge strane smanjuju svoje brojke ne bi li ispale što čednije. 

Ipak, spolovi se polako približavaju stvarnosti jer žene sve više pokazuju neke karakteristike ponašanja koje su do sad bile ekskluzivno muške, poput komentara i perverznih šala, a muškarci su omekšali i pišu sve romantičnije poruke.

Kako je istraživanje napravljeno na način da se prvo ispunjavao anonimni upitnik, a zatim se na ista pitanja odgovaralo priključen na detektor laži, istraživači su mogli zaključiti da i jedan i drugi spol jednako često iskrivljava činjenice kako bi se što bolje uklopili u stereotipe koji su još na snazi.

30.05.2013. 18:20:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh