« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
WOW!

NVIDIA Quadro pokrenula pionirski 6K video za film Nestala

"Nestala" je prvi film koji je potpuno snimljen u 6K rezoluciji koja mu pruža najsuvremeniji tehnički proces tijekom rada.

NVIDIA Quadro uključena je u sve faze produkcije
NVIDIA Quadro uključena je u sve faze produkcije (Arhiva)
Više o

film Nestala

,

NVIDIA Quadro

Čitatelje su oduševili obrti u bestseleru Gilliana Flynna "Nestala". Filmska verzija Davida Finchera premijerno prikazana ovog tjedna, mogla bi biti jednako popularna.

Da bi oživio ovu kompleksnu priču o problemima u braku, Fincher je izgradio inovativni proces koji pokreće nova generacija NVIDIA Quadro GPU-ova.

"Nestala" je prvi film koji je potpuno snimljen u 6K rezoluciji koja mu pruža najsuvremeniji tehnički proces tijekom rada. Ovo je također i prvi film posve montiran u Adobe Premiere Pro CC programu koji je filmskim stvaraocima omogućio dodatnu fleksibilnost tijekom procesa postprodukcije.

Filmaši koriste NVIDIA Quadro K5200 GPU-ove za sve faze produkcije. Oni omogućuju brzu pretvorbu formata (od 6K za akviziciju do 2.5K za kreativno uređivanje) za unaprijeđeni proces pregledavanja snimaka filma od strane uređivačke ekipe i tima za vizualne efekte (VFX).

Quadro omogućuje 25 puta brže transkodiranje od 6K CPU-a za digitalnu razmjenu slike (DPX) u uobičajenom formatu u filmskoj industriji. Ovo je ogroman benefit po pitanju uštede energije koji ubrzava tijek projekta za isporuku u VFX radnoj stanici. Povećava interakciju. Quadro također omogućuje gotovo nultu latenciju tijekom reprodukcije materijala i repozicioniranje i stabilizaciju u realnom vremenu. To filmašima stvara prostor za više eksperimentiranja prilikom režiranja finalnih snimaka.

Film snimljen RED Dragon kamerom iz DP Jeff Cronenweth, koristi i benefite koje pruža debayering podrška Quadro GPU-a u Premiere Pro CC programu. Time se eliminira potreba za dodatnim RED ROCKET hardverom. On također olakšava timu postprodukcije distribuirati snimke putem velikog broja VFX radnih stanica umjesto u jedan centralni sustav.

22.10.2014. 15:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh