« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina
KVANTNI SKOK

NVIDIA predstavlja GeForce GTX 1080

Pascal nudi ogromne skokove u izvedbi, memorijskom podsustavu i energetskoj učinkovitosti u odnosu na prošlu (Maxwell) generaciju arhitekture

Nova zvijer iz NVIDIE
Nova zvijer iz NVIDIE (NVIDIA)
Više o

GeForce GTX 1080

,

NVIDIA

NVIDIA je tijekom vikenda predstavila NVIDIA® GeForce® GTX 1080 - najbrži gaming GPU baziran na novoj PascalTM arhitekturi  koja omogućava do 2 puta bolju izvedbu u VR-u u odnosu na GeForce GTX TITAN X.(1)

Pascal nudi ogromne skokove u izvedbi, memorijskom podsustavu i energetskoj učinkovitosti u odnosu na prošlu (Maxwell) generaciju arhitekture. Uz to donosi i nevjerojatne grafičke funkcije i tehnologije koje redefiniraju PC kao vrhunsku platformu za igranje AAA igara i uživanje u VR-u.

"PC je najomiljenija platforma za gaming na svijetu, a naša nova Pascal GPU arhitektura je uzdiže na nove visine", izjavio je Jeff Fisher, viši potpredsjednik PC biznisa u tvrtki NVIDIA. "Naš prvi Pascal gejming GPU, GeForce GTX 1080, omogućava nevjerojatan foto realizam u igrama i nevjerojatan VR doživljaj uz dramatično unapređene performanse i efikasnost. U pitanju je najsnažniji gaming GPU ikada napravljen i ujedno jedno od naših najboljih dostignuća."

Pet ključnih karakteristika Pascala

NVIDIA je dizajnirala Pascal tako da može izdržati ogromne zahtjeve tehnologije kao što je VR. Pascal ima pet transformativnih tehnologija:

Next-Gen GPU arhitektura. Pascal je optimiziran za maksimalne performanse po watu. GTX 1080 je 3x više energetski učinkovit od grafičkih kartica zasnovanih na Maxwell arhitekturi.

16nm FinFET proces. GTX 1080 je prvi gaming GPU koji je proizveden korištenjem 16nm FinFET procesa koji koristi manje, brže tranzistore koji se mogu gušće upakirati. Pomoću 7.2 milijarde tranzistora omogućava dramatičan napredak u performansama i efikasnosti.

Napredna memorija. GPU-ovi bazirani na Pascalu su prvi koji koriste 8 GB Micron GDDR5X memorije. 256-bitno sučelje radi na 10Gb/sek što za rezultat ima 1.7x širu memorijsku magistralu u odnosu na uobičajeni  GDDR5.

Savršena kvaliteta. Povećanje širine memorijske magistrale i energetska efikasnost omogućavaju GTX 1080 karticama da rade na brzinama koje do sada nisu bile moguće, čak preko 1700 Mhz, dok istovremeno troše samo 180 wata. Uz napretke u asinkronom radu koji dovode do još veće efikasnosti i novu GPU BoostTM 3 tehnologiju napredan overclock je na dohvat ruke.

Inovativne gaming tehnologije. NVIDIA mijenja lice gaminga od developmenta do igre i dijeljenja. Novi NVIDIA VRWorksTM softverski alat omogućava game developerima da stvore nevjerojatan svijet u igri. Pored VRWorksa tu je i NVIDIA's AnselTM tehnologija koja omogućava gamerima da podijele svoj doživljaj igre i istražuju igrače svjetove na nove načine.

 

"Oduševljeni smo performansama i karakteristikama nove GTX 1080 kartice", izjavio je Tim Sweeney, osnivač Epic Gamesa. "Uzeli smo scene iz Paragon game senematica koje su namijenjene offline renderiranju i renderirali smo ih u realnom vremenu na GTX 1080 kartici. To je nevjerojatno i jedva čekamo da vidimo što sve developeri mogu napraviti koristeći UE4 i GTX 1080 u stvarnom svijetu igara, automobilskog dizajna ili arhitekturi, kako za 2D ekrane tako i za VR."

10.05.2016. 11:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh