« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
NOVOSTI

NVIDIA donosi real-time ray tracing tehnologiju gamerima diljem svijeta sa GeForce RTX

NVIDIA RTX hibridna grafika omogućena Ray Tracing I AI tehnologijma; donosi 6x bolje performanse; dostupna u rujnu

Stiže GeForce RTX
Stiže GeForce RTX (NVIDIA)
Više o

NVIDIA

,

GeForce RTX

NVIDIA je jučer na Gamescomu predstavila GeForce RTX TM seriju, prve gaming grafičke kartice koje se temelje na novoj NVIDIA Turing TM arhitekturi kao i NVIDIA RTX TM platformi, koja kombinira shadere sljedeće generacije s real-time ray tracing tehnologijom i potpuno novim AI mogućnostima.

Ova nova hibridna grafička sposobnost predstavlja najveću generacijski skok ikada u gaming grafičkim procesorima. Turing - koji donosi 6x više performanse od svog prethodnika, Pascal TM - redefinira PC kao ultimativnu gaming platformu, s novim funkcijama i tehnologijama koje donose 4K HDR igre u 60 sličica u sekundi čak i u najnaprednijim naslovima.

"Turing otvara novo zlatno doba gaminga, donosi realizam koji je moguć samo uz ray tracing tehnologiju, za koju je većina ljudi mislila da je još uvijek deset godina daleko od nas", rekao je Jensen Huang, osnivač i direktor tvrtke NVIDIA, koji je govorio pred Gamescom, najveće svjetske sajam za video igre. "Najveća inovacija je hibridni rendering model koji unapređuje današnju kompjutersku grafiku dodavanjem super brze ray-tracing akceleracije i AI-a. RTX će definirati novi izgled računalne grafike. Jednom kada vidite RTX igru, ne možete se vratiti natrag."

GeForce RTX - Nova obitelj grafičkih kartica za igru

Novi GeForce RTX 2080 Ti, 2080 i 2070 GPU donosi pregršt značajki u igraćim grafičkim karticama, uključujući:

• Nove RT jezgra koja omogućavaju snimanje objekata u stvarnom vremenu s fizički preciznim sjenama, refleksijama i globalnom rasvjetom.

• Turing Tensor Cores za izvođenje super brzog procesiranja dubokih neuronskih mreža.

• Novi NGX neural graphics framework koji integrira AI u sveukupni grafički pipeline, što omogućuje AI algoritmima ostvariti izuzetno poboljšanje i generiranje slike.

• Nova Turing shader arhitektura s tehnologijom s promjenjivom frekvencijom omogućuje shadere da usredotoče procesorsku snagu na dijelove koji su bogati detaljima, čime se povećava ukupna učinkovitost.

• Novi sustav memorije s izuzetno brzim GDDR6 s više od 600GB / s memorije propusne brzine za brze visoke razlučivosti igara.

• NVIDIA NVLink®, brzi interconnect koji pruža veći bandwidth (do 100 GB / s) i poboljšanu skalabilnost za multi-GPU konfiguracije (SLI).

• Hardverska podrška za USB Type-C TM i VirtualLink TM (1), novi otvoreni industrijski standard koji se razvija kako bi zadovoljio zahtjeve snage, prikaza i propusnosti za sljedeću generaciju VR uređaja preko jednog USB-C TM konektora.

• Nove tehnologije za poboljšanje performansi VR, uključujući varijabilnu brzinu, Multi-View Rendering i VRWorks Audio.

Dizajniran od tvrtke NVIDIA za gamere

NVIDIA također najavljuje posebnu Founders Edition verziju GeForce RTX GPU-a. Dizajniran i izrađen prema najvišim standardima tvrtke, ključne značajke GPU-a uključuju:

• Factory overclocked dizajn, uz sljedeću generaciju 13-fazne iMON DrMOS snage i manje milisekundnog upravljanja energijom za maksimalno overclockiranje.

• Konfiguracija s dva ventilatora koji proizvode 3x veći protok zraka uz iznimno mirnu akustika.

• Precizno obrađeni aluminijski pokrov s dijamantnim reznim rubovima koji pružaju kruti ali lagani okvir s lijepim i glatkim, kontinuiranim krivuljama.

• Prva full-card vapor komora, koja je 2x veća kako bi se maksimalno povećalo širenje topline

• Poboljšani DisplayPort 1.4a s DSC omogućuje da s jednim priključkom funkcionira 8K monitor na 60 Hz.

Industrija igara podržava GeForce RTX

Najveći svjetski izdavači igara, developeri i kreatori game enginea, najavili su podršku za NVIDIA RTX platformu kako bi gameri diljem svijeta imali priliku doživjeti sva poboljšanja koja donosi real-time ray tracing tehnologije u kombinaciji s naprednim AI. Među njima su Battlefield V, Shadow of Tomb Raider, Metro Exodus, Control i Assetto Corsa Competizione te developeri EA, Square Enix, EPICi drugi.

NVIDIA RTX platforma brzo se pozicionira kao industrijski standard za real-time ray tracing i umjetnu inteligenciju u igrama.

RTX platforma također prihvaća veliki broj developera aplikacija za profesionalno prikazivanje, uključujući Adobe, Autodesk i Pixar.

Početna cijena od 499 USD, prednarudžbe počinju danas, na tržištu od 20. rujna

Uz početnu cijenu od 499 dolara, GeForce RTX grafičke kartice, uključujući i NVIDIA Founders Edition, bit će dostupne širom svijeta u više od 238 zemalja i teritorija. One će biti prodavane i od strane partnera uključujući ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY i Zotac.

Prednarudžbe na nvidia.com kao i kod preko 100 partnera počinju danas za GeForce RTX 2080 Ti i GeForce RTX 2080, uz dostupnost na tržištu od 20. rujna. GeForce RTX 2070 bit će dostupan u listopadu.

GeForce GPU

Ray Tracing

Perform.*

Mem.

Poč. cijena

Founders Edition

RTX 2080 Ti

10 GigaRays/sec

78T RTX-OPS

11GB

$999

$1,199

RTX 2080

8 GigaRays/sec

60T RTX-OPS

8GB

$699

$799

RTX 2070

6 GigaRays/sec

45T RTX-OPS

8GB

$499

$599


* Ekvivalentne agregatne matematičke operacije koje izvode Turing Shaders, CUDA coresi, Tensor Cores i RT Cores koji su potrebni za prikazivanje RTX grafike. Rezultat vrijedi za verziju Founders Edition.

Pratite tvrtku NVIDIA

Posjetite NVIDIA blog, pratite nas na Facebook,  Google+,  TwitterLinkedIn i Instagram društvenim mrežama, pogledajte naše video sadržaje na YouTube-u i fotografije na Flickr-u.

Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal

22.08.2018. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh